Корнелия Нинова дава банкет за сина си (СНИМКА)

0

Банкет за здраве на единствения си син Рафаел щяла да даде лидерката на БСП Корнелия Нинова. След дни Рафи става на 30 години, а шефката на БСП никога не пропускала да почерпи в негова чест приятели и колеги, още повече че появата му на този свят била съпътствана с критични моменти.

И до ден днешен лидерката на червените се чувала с лекаря, помогнал ѝ Рафаел да се роди жив и здрав. Това е известният акушер-гинеколог д-р Виктор Новачков, който в момента работи в МБАЛ „Св.София“, но през 1993 г., когато Корнелия станала майка, практикувал в „Майчин дом“.

Именно там, след тежко раждане, проплакал синът на семейство Нинови. Макар младите родители Митко и Корнелия да гонели кариери в столицата, наследникът им прекарал по-голямата част от детството си в родната на фамилията Мизия при баба си по бащина линия – Дафина. Свекървата на Нинова и до ден днешен се хвали, че Рафи е проходил в нейния двор. Тя го отгледала, докато тръгнал на училище, защото по онова време майка му Корнелия пътувала много, най-вече в чужбина.

Рафаел още като ученик прославя фамилията, защото няма равен в олимпиадите по математика у нас и по цял свят. С парите от стипендии и наградни фондове финансира образованието си в прочутия университет „Бъркли“ в Щатите, от който взема докторска степен по финанси.

И до ден днешен синът на Нинова продължава да живее в САЩ. Първо се бе установил в Ню Йорк и бе съсед на дъщерята на Доналд Тръмп и редица холивудски звезди, защото жилището му се намираше в прословутия и скъп квартал „Манхатън“. Там той работеше в известната банка „Голдман Сакс“ като финансов анализатор. После обаче реши да се насочи в друга сфера и вече повече от две години е преподавател в университета „Станфорд“ в щата Калифорния.

Наследникът на социалистката си идва в България по Коледа и през лятната си ваканция. По всяка вероятност това лято ще пристигне на родна земя и с кандидат-снаха, защото преди няколко месеца майка му споделила в кулоарите на парламента, че си имал сериозна приятелка. Тя била на седмото небе и се надявала скоро да я направят баба, защото отдавна била на мнение, че на Рафи му е време за семейство и деца.

Самата тя и съпругът ѝ Митко се оженили още като студенти в СУ. За разлика от тях синът им предпочете първо да постигне мечтите си в професионалната сфера, а чак сега е намерил време за личния си живот.

Нинова със сина си в родната Мизия през лятото на 2022 г.

Рафаел скоро е посетил Гранд Каньон в Америка

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече