Шуробаджаначката Лорер се шири в 29 имота

0

Поредният шуробаджанашки скандал разтърси тези дни държавата. Едва седнал на стола си, финансовият министър Асен Василев изпрати жената на приятели си Даниел Лорер – Виолета, да представлява България в Европейската инвестиционна банка.

След вдигналата се медийна шумотевица госпожа Лорер сама оттегли кандидатурата си от този пост.  На нейно място влиза Гергана Беремска, която е директор в Дирекция „Международни финансови институции“.

Виолета Лорер от дълги години работи в екип с Асен Василев.

През 2013 година, когато той е зам.- служебен министър, тя е в екипа му, а после се връща във финансовото министерство по време на кабинета Стефан Янев. След приемането на редовния кабинет през 2021 година Василев я назначи за шеф на кабинета си. С решение на министерския съвет, част от който тогава бе и съпругата на Даниел Лорер е назначена и в надзора на Националната здравна каса.

Всъщност имотното положение на така ценената от Василев дама е завидно и едва ли има нужда от приятелско рамо, за да свързва семейство Лорен двата края. В имотната си декларация от миналата година Виолета е декларирала 29 различни собствености, повечето от които във Варна и Кранево – апартаменти, магазини, места с право на строеж и други. Стойността им приблизително се оценява на около 800 000 лв. Отделно семейството притежава шест ниви и спестили в банката сумата от 275 000 лв. пише „Минаха години“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече