Румен Радев празнува 60 омърлушен

0

На 18 юни президентът ген. Румен Радев отпразнува своя 60-и рожден ден.

Осем години след като слезе от самолета, летните турбуленции около рождения му ден продължават да са част от живота му, макар че вече да не попада във въздушни течения или ями, а в политически. Още първия ден от встъпването му на поста държавен глава в края на януари 2017 година Радев трябваше да назначи служебно правителство. Стъпвайки с още плахи стъпки по политическия терен, след последвалите избори той не е само връчи първия мандат на Бойко Борисов, но и му пожела успех при съставяне на правителство.

Месеци по-късно обаче мълния падна между Дондуков 1 и 2 в според между Радев и ГЕРБ какви изтребители да се купят. Големият трус между първите мъже в държавата бе предизвикан, когато през юни, около рождения му ден, президентът разсекрети стенограма от заседанието на  КСБС за КТБ. Премиерът пък отказа да влиза повече на заседание на съвета към президента. И се започна една…

Малко след рождения си ден през 2020 година Радев излезе с вдигнат юмрук от президентството, извика: „Мутри, вън“ и стана флагман на протестите срещу третото правителство на Борисов. От енергията на тези протести се родиха няколко нови политически проекта. През лятото на 2021 година Радев отново бе основен политически играч – в разгара на парламентарната криза след провал на 45-то народно събрание, то излъчи второто служебно правителство начело със Стефан Янев, което организира предсрочния вот през юли. Турбуленция клати президентския самолет и в навечерието на 60-ата му годишнина. Преди по-малко от месец той даде мандата за съставяне на правителство на акад. Николай Денков с нежелание, по задължение, като заяви, че след изтеглите записи от среднощно заседание на парламентарната група на ПП-ДБ, „той вече е дискредитиран“.

Нестинарски танц върху гореща жарава президентът изиграе на връх 60-ия си юбилей с указа за освобождаването на главния прокурор Иван Гешев.

В личния живот рождените дни на президента са тайна и със сигурност съпроводени с приятни преживявания, а не с трусове. Със съпругата си Деси Радева  обичат да си подаряват емоции и приключения, а не вещи. В първата година от мандата му, за 53-ия му рожден ден, тя го изненада с екстремно пътуване с лодка по Струма. На следващата година се спуснаха в пещерата Дяволското гърло. Къде ще го заведе тази година остава да гадаем.

Източник: „Минаха години“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече