Министърът на образованието се пусна по бански (СНИМКИ)

0

Проф. Галин Цоков обича да пийва коктейли и да пуши пури из курорти по целия свят

Образователният министър Галин Цоков е страстен пътешественик и подробно документира ваканциите и почивките си в социалните мрежи.

Професорът, родом от Шумен, обича да позира пред фотообектива на съпругата си, а на доста голяма част от кадрите е захвърлил дрехите, отбелязват от в. „Ретро“.

Двамата с жена му Антония са отявлени почитатели на морския отдих, затова и много от снимките им са по бански. От кадрите се вижда, че професорът обича коктейлите, бирата и пурите, а освен това е горд притежател и на татуировка на едното рамо.

Галин Цоков е почитател на пурите.

Освен че често събират тен из родните курорти, като Приморско и Несебър, Цоков и жена му са пътували и до Гръцката и Италианската Ривиера.

През зимните месеци пък заменят морето с басейни, джакузита и спа в 4-звезден хотел във Велинград.

Джакузита-макузита…

Семейството през годините е посетило и редица исторически европейски столици, като и преди броени дни е трябвало да заминат за чужбина, но служебните ангажименти на Цоков възпрепятствали полета им. Те трябвало да кацнат в Шотландия, за да присъстват на официалната церемония по връчването на дипломата за докторската степен по международни отношения и политики на техния син Борислав.

Наследникът им се е дипломирал сред първенците в престижния университет „Сейнт Андрю“, който е един от най-старите в Шотландия и се намира на източния бряг на страната. Борислав е единствен син на Цокови и живее в Обединеното кралство отдавна, като там е открил любовта и има приятелка до себе си. Все още обаче не е възнаградил родителите си с внуче.

Съпругата на образователния министър – Антония, е родом от Велико Търново, но заедно с мъжа ѝ живеят в Пловдив. Там тя е директор на основно училище „Яне Сандански“. 

Самият Галин Цоков пък е професор по управление на образованието и преди да седне в министерското кресло в образователното ведомство, е работил в Пловдивския университет като директор на Департамента за квалификация и професионално развитие на педагогическите специалисти на вуза.

Бил е и заместник-декан на Педагогическия факултет на същия университет.

Този март той навърши 61 години, но едва преди 9 г. е завършил специализация по образователно лидерство в американски колеж, намиращ се в Ню Йорк.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече