Руди Гела с мераци за кмет, избира между Плевен и София

0

Бившият министър учредява партията си на пожар за местните избори, активисти ще тролят в социалните мрежи

За кмет на София или Плевен искал да се пробва наесен най-пресният партиен лидер в държавата Радостин Василев. Това разказаха за „Уикенд” приближени до Руди Гела, който преди броени дни обяви, че създава собствена политическа формация.

„Силна България” набира активисти по телефона, като двама координатори – Ива Николова и Деян Петков, са ангажирани с тази неблагодарна дейност. Бившият депутат от ИТН и адвокатката от кантората на Василев са единствените, които на този етап записват желаещи да се включат в новата формация. На обадилите се по телефона се иска три имена и професия, както и да обяснят от кой район са в страната и с какво може да помагат за бъдещето на „Силна България”. От активистите се искало след записване да поемат ангажимент не само да събират подписи за учредяването на новата формация при регистрацията й в съда, а и след това да са активни с коментари в социалните мрежи в подкрепа на Радостин Василев и срещу настоящите му партийни врагове. Троленето в социалните мрежи щяло да е част от задълженията на новите фенове на Руди, като жив и ярък пример дава лично пиарът на бившия спортен министър и десантчик на тоалетни, Кирил Веселински. Именно той щял и да обучава част от новия актив на партията, който щял да бъде събиран на регулярни срещи за наставления, задачи и работа по партийното строителство, научи още „Уикенд”.


Именно заради многото недоволни от Слави Трифонов, Руди Гела вече бил готов с няколко структури в столицата и родния си Плевен, тъй като щял да ги вземе наготово от Дългия, научи още „Уикенд”. Причината е, че освен резкия спад на доверие към Слави, Гела забелязал и че масово на телефоните на Николова и Петков се обаждали недоволни стари симпатизанти на бившия му шеф, а Радостин Василев вече опитвал да прикотка координатори на Трифонов от местните офиси в страната, за да пристанат на неговата формация.


От партията още не са наясно къде ще се проведе учредителното събрание, нито пък как ще събират подписи за регистрация на фона на летния сезон и почивките. В момента „на пожар” се действа за организация по събирането на парафите по места, преди цяла България да се е изнесла на морето у нас или в съседство, научи още „Уикенд”. Руди Гела пък решил, че е достатъчно популярен с критиките си към новото правителство, че имал амбициите лично да се кандидатира за кмет на София, въпреки че оглеждал и родния Плевен, за да забие ножа дълбоко в самочувствието на Слави Трифонов. Радостин Василев не е популярен в столицата, но в Плевен се ползвал с влияние и протекции, така че според запознати е по-вероятно да участва на вота в града на Цецка Цачева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече