Знойната брюнетка Марчела аут заради слух, че е любовница на Иван Гешев

0

Назначеният преди седмица от Висшия съдебен съвет за временно изпълняващ длъжността главен прокурор Борислав Боби Сарафов се е заел усърдно да разчисти държавното обвинение от приближени до предшественика му Иван Гешев магистрати и редови служители.

Преди дни Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет скоропостижно освободи от ръководните длъжности трима от заместниците на Гешев, след предложение, дошло от Сарафов – шкартирани бяха Десислава Пиронева, Красимира Филипова и Даниела Машева. Четвъртата заместничка на Гешев – Пламена Цветанова, напусна по собствено желание поста си още преди две седмици. В сряда бе отстранена и Сийка Милева, която се завръща във ВКП.

Освен заместниците на Гешев от прокуратурата ще изхвърчат още поне 10 служители на държавното обвинение, които Сарафов може да уволни и без да иска съгласието на Висшия съдебен съвет.

Списъка на нарочените за уволнение се оглавява от Марчела Панталеева, служителка на пресцентъра на прокуратурата. Силиконовата хубавица е дъщеря на Румен Панталеев, собственик на автокъща „Бавария Ауто“ и официален вносител на „Ауди“ и „БМВ“ за България. Именно фирмата на Румен Панталеев достави двата бронирани автомобила на обща стойност 2,4 млн. лева които се ползват от Иван Гешев.

Според източник на „Уикенд“, знойната брюнетка Марчела Панталеева отдавна е подозирана за особено близка на Гешев.

Тя беше назначена в пресцентъра на прокуратурата само дни, след като Гешев стана главен прокурор и оттогава неизменно придружаваше обвинител №1 по време на командировките му в чужбина.

„Официално Гешев използва Марчела като преводач, тъй като подобно на Бойко Борисов и той не говори никакви чужди езици. За никого в прокуратурата обаче не беше тайна, че Марчела е много повече от преводачка и съставителка на ежедневния график на Гешев“, шушукат в държавното обвинение.

Само преди две седмици Панталеева беше разпитана във Висшия съдебен съвет по настояване на Иван Гешев във връзка с емоционалното състояние на главния прокурор след атентата и писмото със заплахи, което е получил. От разпита на Марчела стана известно, че тя многократно е придружавала главния прокурор в чужбина и е била единствения негов придружител по време на последните му две задгранични командировки в САЩ и в Турция.

По време на разпита й, няколко от членовете на Висшия съдебен съвет живо се поинтересуваха колко пъти Марчела е била в командировка зад граница заедно с Гешев, очевидно, за да изкарат наяве близостта й с главния прокурор. Наложи се правосъдния министър Атанас Славов да призове магистратите да бъдат „по-щадящи към дамата, която не е с юридическо образование и няма отношение по темата „Гешев“.

По време на разпита й във Висшия съдебен съвет Марчела Панталеева на няколко пъти се обърка как точно Гешев е получил писмото със заплахи. В крайна сметка стана известно, че писмото било донесено във ВИП-а на летище „София“ от шофьора на прокуратурата Йордан Йорданов. Твърди се, че Йорданов също ще бъде освободен от Борислав Сарафов, тъй като изпълнявал и друга непривична за него функция – бил използван от Гешев като неформален куриер.

Сред уволнените от Борислав Сарафов със сигурност ще бъде и Стефчо Банков, бивш шеф на Вътрешната сигурност на МВР, който след като беше освободен от Бойко Рашков, се озова на работа във Върховна касационна прокуратура. Неотдавна Борислав Боби Сарафов обвини Стефчо Банков, че е шеф на нелегална структура за външно наблюдение и незаконни СРС-та, създадена от Иван Гешев. Твърди се, че Гешев е записал над 150 свои неформални разговори с политици, прокурори и членове на Висшия съдебен съвет, ползвайки услугите на Стефчо Банков.

Седмица преди да бъде уволнен, Гешев пусна скандален аудиозапис с члена на Висшия съдебен съвет Йордан Стоев, на който се чу как Стоев го увещава да напусне доброволно поста си и му дава гаранции, че ще бъде преназначен във Върховна касационна прокуратура.

Заради този запис Гешев беше даден на прокурор от Борислав Сарафов. Вече бившия главен прокурор твърди, че не той е записвал Йордан Стоев, а че флашка със запис от разговора между двамата бил предаден в плик от неизвестно лице на една от заместничките му.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече