Dolce Vita: Кирил Петков отишъл да кара кайт в Гърция, всички го чакат за преговорите на ПП с ГЕРБ

0

Почивка в Гърция на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков бави началото на лидерските разговори между ПП-ДБ и ГЕРБ по сключването на споразумение, което да изглади противоречията между подкрепящите правителството партии.

Семейството на Петков е на почивка на гръцкия остров Лефкада, стана ясно от публикация във фейсбук на съпругата му Линда Петкова. „Гледката тази сутрин“, написа тя към снимка на романтичен пейзаж с море.

Почивката на Петкови обаче няма да е много дълга, защото са заминали за Лефкада заради прогноза за силен вятър, който позволява на Кирил Петков да покара кайт-сърф. Лефкада е едно от любимите места за кайт-сърф наблизо. „Кирил Петков започва да кара сърф на 9 г., след това избира кайта, защото с него може да скача високо над вълните. Кирил дава и първите уроци по кайт на третия съосновател на ПП – Даниел Лорер.“ Така описват страстта му към този спорт в сайта на „Продължаваме промяната“ миналата година.

„Като си дойдат от там, където са отишли, ще се срещнем и ще продължим“, коментира в събота и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по адрес на партньорите си от ПП-ДБ.

Лидерските разговори бяха поискани именно от водената от Кирил Петков коалиция в края на миналата седмица. Тогава се появи разрив с ГЕРБ заради назначенията на нов управител на БНБ, шеф на Сметната палата и на Здравноосигурителната каса. В спора Борисов замеси и желанието на ПП да овладеят ДАНС като назначат за председател на контраразузнаването депутата си Петър Петров. А впоследствие от ГЕРБ обвиниха партньорите си, че спират техни предложения за зам.-министри. От ПП-ДБ обаче твърдят, че всеки човек, предложен от вицепремиерката Мария Габриел е назначен.

Общ борд за назначение на регулаторите, спазване на вече одобрената законодателна програма, приемане на Пътна карта за реформите в съдебната система и конституционните поправки, реформа в службите, приемане на решение за КПКОНПИ, преработка в Изборния кодекс и приемане на Обща позиция за законността на референдума на Възраждане, са седемте условия на ПП-ДБ към ГЕРБ. От партията на Борисов обаче заговориха за договаряне на голямо коалиционно споразумение.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече