Искат главата на Лена в замяна на споразумение

0

Лена Бориславова е нарочена за жертвата, която трябва да скрепи управлението на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Това разкриха пред „Галерия“ депутати. Сред герберите имало ненавист и страх от действията на юристката, дипломирала се като първенец в Софийския университет, а после в Харвард. Според ГЕРБ бременната вече в седмия месец Елен иска цялата власт за „Промяната“ и лично до командори коалицията.

Подобно недоволство вече има и в собствената й партия. Хора от „Промяната“ довериха пред „Галерия“, че дамата постоянно иззема функции, които никой не й е делегирал. Тя има амбицията да се доказва като организатор и ръководител, поради което се налагало да стиковат с нея всяка своя стъпка.

Във вторник пък беше тиражирана информацията, че за Бориславова подготвят вицепремиерски кабинет, който ще бъде неин щаб, когато бъде назначена за съветник на Денков.

Заповедта за това все още не е подписана, но настаняването и във вицепремиерски кабинет усилва напрежението. От ГЕРБ били бесни, че Бориславова искала да е равна с Мария Габриел, без да има нейните вицепремиерски функции. Това дразнело всички, но най-вече ръководството на ГЕРБ и самата Габриел. На нея и без друго гледали като на човек, който си е купил фабрика на 10-ти септември.

Борислава е всеки ден в Министерския съвет, командва и  раздава задачи, селектира кадри за назначение в министерства и агенции, твърдят запознати.

Лидерът на ГЕРБ пък вече два пъти изрази възмущението си от действията на Лена. Първо Борисов се разгневи от съобщенията на Бориславова към Десислава Атанасова, че ще си „счупят сглобката“. После се оплака, че на прием в английското посолство се запознал лично с Лена и останал потресен от амбициите й да контролира цялата власт. После лидерът на ГЕРБ се извини за разказа си, явно накаран от някого или от някои събития.

От друга страна пък нейните опоненти и в двете коалиции, съставляващи управляващото мнозинство, имат забележки по-скоро към лидера Петков, че е оставил да изземе ръководните функции.

Други депутати от ПП обаче бяха категорични пред „Галерия“, че Лена не командва зад кадър.

„Работи по партийните ни дела, но ще ви дам пример – ролята й по време на кабинета Петков беше в пъти по-силна“, издава източникът на вестника.

От ГЕРБ категорично са заявили пред Промяната, че искат Лена да отстъпи и да работят само с премиера Денков и Асен Василев.

Щом цената е оцеляване на сегашното мнозинство с махането на Бориславова, това вероятно ще се случи, и то скоро.

„Ако Лена е цената, момичето само ще си тръгне. Трябва да ражда скоро и едва ли ще иска да го направи в партийния офис“, успокои депутат от Промяната, симпатизиращ на юристката.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече