Щерката на Бойко, с три дипломи от САЩ, стана брокер на недвижими имоти

0

Щерката на Бойко Борисов е вече бизнес дама. 40-годишиатs Венета, която дълги години не работеше, се е решила да създаде свой собствен бизнес, писа „Ретро“.

В края на април тази година дъщерята на лидера на ГЕРБ е регистрирала първата си частна фирма на територията на София. Дружеството се казва „Бест Вю Пропъртис“ ООД, а Венета е единствен собственик. Тя е основала фирмата със стартов капитал от едва 1000 лева. 3а управител обаче е назначила мъж на име Деан Гюровски, който не е известен в публичното пространство и няма други бизнеси на свое име.

Справка в Търговския регистър показва, че Венета ще развива бизнес  с недвижими имоти.

В бизнеса за милиони Венета ще успява да печели добре, тъй като при всяка сделка фирмата й ще взема комисиона. Традиционно брокерите прибират 3% от сумата, което означава, че ако щерката на Бойко продаде къща за 500 хиляди лева, ще спечели 15 хиляди за себе си. Търсенето и намирането на клиенти обаче е предизвикателство за новите в сферата, тъй като конкуренцията между канторите за недвижими имоти е повече от жестока. За момента Венета няма работници във фирмата си, но ако новото начинание потръгне по мед и масло, е възможно да разшири колектива. Въпреки че все още е в майчинство, дъщерята на Бойко Борисов явно няма намерение да развива начинанието си от дома и вече си е наела собствен офис. Той се намира в бизнес сграда на столичния бул. „Симеоновско шосе“. Дъщерята на 6ившия премиер също живее в Банкя, а пътуването ще й коства едва 30 минути.

Венета е плод на любовта на Борисов с бившата му съпруга – лекарката Стела Костова. След развода им тя заминава в Америка, а дъщеря им също известно време живя при нея. В Щатите Венета отива, за да продължи образованието си след гимназията и да сбъдне мечтите си за реализация. Тя се отдава на учението и взема цели три дипломи от престижния Калифорнийски университет – по международни икономически отношения, бизнес администрация и финанси. Става част и от женския тенис от6ор на колежа „Фулъртън“ в Калифорния и името й влиза в списъка на декана за отличници. След дипломирането си започва работа в международно дружество, където трупа стаж, но за кратко. През 2013 г. тя взема решение да се прибере от Лос Анджелис обратно в родината и да свие семейно гнездо с любимия си Иван в Банкя. Преди години Борисов коментира пред медии, че дъщеря му не успявала да си намери работа у нас заради притеснения, че където и да бъде назначена, ще бъде коментирано, че баща й е помогнал. „Стои момичето, плаче и казва: „Не мога!“ Ако я пратя в частна фирма, заминава фирмата. Пратя ли я на държавна работа, това ще бъде „гейт“, сподели бившият премиер тогава. Очевидно след 10 години у дома и пълна отдаденост към семейството и децата си Венета все пак се е решила да потърси професионална реализация в имотния бизнес, основавайки първата си собствена фирма.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече