Съдят Руди Гела заради Христинка

0

Полицаи и данъчни служители във Велико Търново започнаха масирани проверки в дискотеки заради нерегламентираните продажби на райски газ, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на полицията във Велико Търново.

Служители на Районното управление на полицията и местния отдел „Оперативни дейности“ към Главна дирекция „Фискален контрол“ на Националната агенция за приходите (НАП) започнаха проверки в нощните и увеселителни заведения, предизвикани от нерегламентираните продажби на райски газ. Идеята е изненадващите проверки да спрат или поне да намалят търговията с вредното вещество.  

При проверките са установени и нарушения, свързани с неиздаване на фискален касов бон и разлика в касовата наличност. За установените нарушения са съставени три акта за установяване на административни нарушения и две заповеди за запечатване на търговски обект.  Предвидените имуществени санкции са в размер от 500 до 2000 лева за всяко нарушение и запечатване на обекта в срок до 30 дни. Проверките ще продължат и проверяващите екипи ще бъдат безкомпромисни по отношение на установените нарушения, уточниха от полицията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече