Деси Радева учи гръцки

0

Първата дама Десислава Радева уплътнява свободното си време с трупане на нови знания и отново е подхванала да учи гръцки, призна самата тя. Съпругата на президента Румен Радев разкрива, че меракът й да проговори един от най-древните езици в света дошъл още преди 10 години, когато за пръв път гo захванала. Оттогава на няколко пъти прекъсвала занятията си, но наскоро пак й се отключило желание да ги възобнови .

Деси не разкрива дали ползва безплатен самоучител, каквито в днешно време се намират в интернет, или посещава специализирани курсове къмнякоя езикова школа. Радева и преди е казвала, че има афинитет към гръцката култура, а един от любимите й писатели е Никос Казандзакис.

Ако проговори гръцки, тя ще добави още един език към тези, които практикува свободно, а именно английски и руски. Като гимназистка за кратко Радева е била ученичка в престижната английска езикова гимназия в Бургас, но е била изключена от школото заради конфликт с преподавателя по физкултура. Така се наложило да се премести и да завърши средното си образование в Камено, където изучавала готварство.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече