Актьорът Веселин Калановски: Опитаха се да прецакат Зеленски в България

0

Защо трябваше да обявяват посещението му предварително? Никъде не се прави така и можеше да доведе до проблеми

Българският артистичен и музикален свят, не само политическият, завря и закипя от първото посещение на президента на Украйна Володимир Зеленски в София.

Нито личността на Зеленски, нито войната в Украйна оставят равнодушни бг актьорите и певците, които по силата на своята принадлежност към изкуството притежават капацитета да оценят украинския лидер в два аспекта – на висш политик във време на изключителни изпитания за Украйна и цяла Европа, и на дългогодишен актьор и шоумен, ползващ се с огромна популярност в родината си далече преди да се нагърби с ролята на държавен глава.

„Не съм ОК с предварителното разгласяване на визитата на Зеленски! Това можеше да свърши лоша услуга на всички и беше възможно да попречи на посещението му. Нищо чудно това да е била и целта на тези, които пуснаха предварително информацията“, сподели за „България Днес“ Веселин Калановски. Актьорът добави: „Него го дебнат едни „симпатични“ хора и не е разумно да ходи току-така къде да е. Но се радвам, че дойде напук на всички идиоти!“

Веселин Калановски
Веселин Калановски

София прайд срещу „Спрете Содом и Гомор“

Като всички „обикновени“ хора и екранният Харизанов от сериала „Вина“ е разбрал от новините за посещението на украинския президент у нас. Заради недоброто според него състояние на службите ни за сигурност и руското влияние у нас публичното оповестяване на визитата на държавния глава на Украйна е „доста тъпанарско“. „Няма друга дума за това, като се знае, че трябва да е инкогнито и тайно. Голям зор клюката да разтърси света! Тя пак щеше да го разтресе, като стане факт. Кому е нужно предварително да се казва! Но това е целенасочен акт на този, който го пусна в публичното пространство – някакви амбициозни дами извън детеродна възраст и, както казва депутатът Манол Пейков – „късопишльовци“ разни, за да могат да запишат в досиетата си автентичната изява“, гневи се Калановски.

Когато някой ден Володимир Зеленски спре да бъде президент на Украйна и мисията му свърши, българският актьор би играл с него на една сцена. „Но в момента човекът си има работа, която за Европа и света е по-важна от актьорлъка. Ако го видя, бих му пожелал успех и слава на Украйна!“, каза още Веселин Калановски.

Подобно е мнението и на повечето му колеги.

„Неуместно да обсъждаме актьорските качества на украинския президент Володимир Зеленски в ситуацията, в която той направи толкова много за своята страна и за своя народ – каза за „България Днес“ шефът на Сатиричния театър Калин Сърменов. – Това е повече от достойно и повече от респектиращо и показва, че когато човек си подреди добре приоритетите, светът и събитията в него могат да изглеждат далеч по-логични“, смята популярният актьор.

Той подчертава, че прави този коментар, за да сравни украинския лидер с „нашите политици“. „Защото те не си подреждат по този начин приоритетите“, убеден е директорът на Сатирата. „Да, в екстремна ситуация човек сигурно действа по екстремен начин, но такава ситуация изисква и качества, които не всеки притежава. Респект на този човек, който наистина успява да се държи. И начинът, по който той се бори с това безумие, с тази психопатщина, които търпим и през XХI век, е повече от достойно. И аз съм негов изключителен фен“, не изля емоциите си Сърменов.

На същата вълна – на пълно одобрение на президента на Украйна като политически лидер, е и Красимир Аврамов. Човека глас направи уговорката, че не е запознат в детайли с творческата и политическата биография на Володимир Зеленски, но „той успя от актьор да се превърне в един боец, в един революционер. И тази трансформация е много впечатляваща, защото да си президент е едно, а да защитаваш земята си е друго“, анализира поп изпълнителят.

„Зеленски прави всичко по силите си според мен, за да защити родината си. Имах възможността навремето да гледам няколко епизода от известния сериал „Слуга на народа“, в който той изпълнява главната роля. Изключителен актьор, убедителен, и изведнъж играта от филма се превърна в реалността на живота“, коментира за изданието Аврамов.

Красимир Аврамов
Красимир Аврамов

По думите на певеца на него особено му допада това, че украинският президент е успял да се представи пред целия свят, и то с огромна убедителност, в новото си амплоа – на „ревностен защитник“ на страната си.

„Знам само, че този невероятен актьор, който го виждахме на сцената, прави всичко възможно да убеди целия свят да му помогне в неговата борба“, добави Човека глас.

Отдавнашен фен на лидера на Украйна е и актьорът Алекс Алексиев. Той бе един от първите известни българи, които посетиха Украйна веднага след началото на войната със сериозна хуманитарна помощ.

За Алексиев денят 24 февруари, в който Русия започна пълномащабна война срещу цяла Украйна, ще остане завинаги запечатан в душата му.

„Не съм политически анализатор. Има достатъчно, които приказват по телевизиите, но за мен Зеленски е образец на политически лидер във време, което определя историята не само на неговата страна и на Източна Европа, но и на целия свят“, сподели за изданието актьорът.

„Решението да помагаме на Украйна с наши оръжия е повече от похвално! Нека дадем всичко, от което вече нямаме нужда, защото не сме във война“, убеден е синът на именития актьор Стоян Алексиев.

По думите му сегашните разговори на украинския президент с българския премиер сриват лъжите на лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов, че страната ни ще изпраща и жива сила на фронта в Украйна.

„Тодор Тагарев е един много добър министър на отбраната, оценявам много високо онова, което прави за Украйна“, добави Алексиев.

Актьорът никога не е крил симпатиите съм сражаващия се на живот и смърт украински народ. „В лицето на Зеленски имаме изключителен пример за симбиоза между нацията и нейния лидер. Затова Украйна ще устои и ще излезе победител от тази жестока и кървава война“, предрича Алекс Алексиев.

Милена го има за предател

За разлика от повечето си колеги певицата Милена Славова не харесва, ама хич украинският президент. Нещо повече, тя нарича Володимир Зеленски „предател“.

„Ако видя някъде Зеленски, ще му кажа, че е предател, защото продаде народа и родината си!“, изригна примата на бг рока у нас. „Много болезнена тема е това! Не го харесвам. Въобще не го интересува какво се случва в Украйна! Ходи си по екскурзии, а народът мре. Забърка държавата в страхотни проблеми, щрака си с пръсти, а хората – кучета ги яли“, смята певицата.

Милена Славова
Милена Славова

Рок бунтарката твърди, че познава много украинци, които са на същото мнение като нея.

„Ако беше мъж и „водач“, а той не е такъв, а кукла на конци, щеше да седи в окопите и да се сражава наравно с хората си! Отиде си толкова народ, включително и воювали на негова страна, които започват да се отказват“, ядосва се Милена.

За изпълнителката на „Не’ам нерви“ е повече от ясно, че заради становищата си по някои теми си е създала много врагове. „Но не мога да си затварям устата, да двуличнича и да се правя на неутрална!“, категорична е тя. Милена разкри, че е почитателка на бившия US президент Доналд Тръмп. „Ако той беше на власт, това никога нямаше да се случи с Украйна! Защо ли? Защото още преди години Зеленски е ходил при него да го моли да подкрепи Украйна. Тръмп е отказал с думите: „Вие сте братски народи и трябва сами да се разберете помежду си, в никакъв случай няма да заема страна! Америка не може да застане между вас!“ – казва Милена.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече