Денков на разходка в парка с трима гавази

0

Засилена охрана бди над премиера Николай Денков и в извънработно време. Преди дни министър-председателят е бил засечен на лежерна лятна разходка в Южния парк в София в компанията на жена си Славка, по време на която двамата са били придружавани от трима гардове от редиците на НСО, писа „Ретро“.

Очевидно Денков не се противи срещу държавната охрана, която му е осигурена от първата минута, в която положи клетвата си като премиер, за разлика от покровителя си Кирил Петков. В началото на премиерския си мандат лидерът на ПП категорично отказваше услугите на НСО и не желаеше да бъде съпътстван от охранители, като им създаваше дори известни затруднения да си вършат чинно служебните задължения. Впоследствие обаче, след като в продължение на месеци тръбеше, че не се опасява от никого u няма нужда да бъде пазен, Петков спря да се опъва да бъде охраняван и цъфна дори на див плаж в компанията тумба гардове. Денков не създавал подобни главоболия на служителите на НСО, но все още не е ясно дали е предпочел да остане да обитава личния си апартамент, или се е преместил в премиерските покои в правителствената резиденция „Бояна“, където има право да живее, докато ръководи държавата. Там отказа да се настани Кирил Петков, а през 2020 г. пък тогавашният министър- председател бойко Борисов се оплака от съседството си с президента Румен Радев, който според него пускал дрон много близо до къщата му. Той обаче не обитаваше премиерска вила постоянно, а често пъти нощуваше в собствената си къща в Банкя.  

Като премиери Иван Костов, Симеон Сакскобургготски и Огнян Герджиков също не ползваха „Бояна“ за дом. Във вила „Калина“, която е част от резиденцията, вече втори мандат живеят президентът Румен Радев и съпругата му Десислава. Преди тях нейни обитатели бяха Георги Първанов, Петър Стоянов и Желю Желев. Единствено изключение направи Росен Плевнелиев, който през мандата си като президент от 2012 до 2017 г. не пожела да напусне собствения си дом и да се пресели в резиденцията. Обектът е под денонощна охрана и е с контролиран достъп. Служителите на НСО предпочитат охраняваните от тях лица да пребивават там от гледна точка на сигурността. Ако обаче предпочетат да останат в личните си жилища, то се налага пред портите им непрекъснато да има човек, който следи за опасности.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече