Областен управител на Радев прибира ресторант на брега в Балчик, връща 300 бона кредити

0

Областният управител на Добрич допреди ден Здравко Здравков действа в противоречие със съдебно разпореждане и с мръсни похвати се опитва незаконно да прилапа ресторант „Salt & Pepper“ в дамбата в Балчик на метри от Двореца на румънската кралица Мария Единбурска.

Въпреки незавършили съдебни спорове, губернаторът злоупотребява със служебното си положение, като превишава правомощията си и заедно с Росица Борисова – старши юрисконсулт в областна администрация Добрич и негова дясна ръка в схемите за натиск на бизнеса и общините, много бърза в последните часовете, в които все още е областен управител, да пусне търг за спорния имот.

В края на май Административен съд-Добрич се произнася със свое разпореждане, че спорът между областния управител и заведението в Балчик ще се реши на заседание през октомври.

Въпреки това Здравко Здравков – функционер от служебното правителство, който преди беше зам.- областен управител, решава, че ще „изврътка“ съда независимо от влязлото в сила разпореждане на магистратите за спиране на предварителното изпълнение.

Докато все още е областен управител, Здравко Здравков и ортачката му Росица Борисова настояват ЕРП-то да промени партидата на обекта, за да спре електрозахранването. За целта на 4 юли партидата е прехвърлена на общината.
Лично Здравков е поискал прекъсване на електрозахранването.

Това не е първото своеволие на Здравко Здравков. Служители от институциите в Добрич се оплакват, че буквално ги е подлудил с искания да предприемат незаконните действия. Чиновниците се чудели как да му обяснят, че не могат да нарушават правилата заради финансовите му интереси, защото имали 300 хил. лева кредити заедно с майка си, та сега трябвало да ги върне, докато е на благия държавен пост.

Кой е „гурото“ на Здравко Здравков и какви други престъпни схеми е реализирал, тепърва ще четете.

Нашият източник подсказва, че знае много и ще ни информира с точни финансови параметри. Уточняваме, че следващата седмица един от изнудваните ще подаде сигнал в МВР и прокуратурата и ще поиска да бъде разпитан пред съдия, за да не му се оказва натиск да оттегля или променя показанията си!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече