Муравей Радев гневен към десницата: Как не ви е срам – издигнахте кандидат за кмет на София от кърваво червен род

0

„Как не ви е срам? Как можахте да паднете толкова ниско, че аз да се срамувам, че някога с някои от вас сме били съмишленици и дори приятели. Резилът ви край няма. Как не ви досрамя да реанимирате болшевишката българска социалистическа партия и да я вкарате през задния двор в управлението. И не само да я вкарате, но и да управлявате заедно в четворната коалиция на Кирил Петков, сякаш няма нищо по – естествено от това.“ Това написа Муравей Радев, министър на финансите 1997 г. – 2001 г. и народен представител в 37 НС, 38 НС и 39 НС, в отворено писмо с въпроси „към десните хора в София и новите „розови“ лидери“. Поводът е издигнатитят от ППДБ да кандидат-кмет на София Васил Терзиев.

Ето какво пише Радев в писмото:

Вие, днешни така наречени десни лидери. Питам ви – как не ви е срам? Как можахте да паднете толкова ниско, че аз да се срамувам, че някога с някои от вас сме били съмишленици и дори приятели. Какво ви стана? Толкова ли ви домиля за власт и слава? Толкова силно ли ви примами управленският мираж, че

изхвърлихте на боклука принципи, идеи и родова памет

Как не ви досрамя да реанимирате болшевишката българска социалистическа партия и да я вкарате през задния двор в управлението. И не само да я вкарате, но и да управлявате заедно в четворната коалиция на Кирил Петков, сякаш няма нищо по – естествено от това. Срам ме беше от вас да слушам как нескопосано се мъчехте да оправдаете поведението и действията си в това съдружие.

Вие днешни така наречени десни лидери. Оказа се, че резилът ви край няма. Как не ви е срам да предлагате на автентичните десни хора в София кандидат за кмет от кърваво червен род принадлежащ към върхушката на Държавна сигурност. На бойният отряд на обявената за престъпна БКП. На черната машина погубила хиляди съдби и животи. И вие така наречени
„розови“ десни лидери (по думите на един стар седесар) сега ще донесете от десет кладенеца вода, за да убедите наследниците на жертвите 

да припознаят и прегърнат преуспелия наследник на палачите

И ако все пак възникне някакъв проблем, той ще е „комуникационен“ а не друг. Та поне капка срам не ви ли остана?
Вие розови лидери сте ми ясни. И на голямата дясна софийска общност също вече сте ясни. Скоро и на вас ще ви се изясни. Аз обаче искам да знам какво мислят по този въпрос старите ми другари, съратници и единомишленици. Затова
питам в прав текст:

1.Петър Стоянов – бивш президент.
Петьо, бащите ни някога бяха близки приятели и заедно гниха по комунистическите лагери и затвори. Помниш нали? А днес, какво мислиш за тази безпардонна наглост? Кажи публично заради паметта на бащите ни. Или се присъедини към нашия комитет издигащ за кмет Вили Лилков – автентичния десен кандидат.

2.Иван Костов – бивш премиер и председател на СДС.
Иване, аз съм един от малкото хора, които знаят в дълбочина и всеобхватност онова, което направи за България навремето. И го ценя изключително високо. Само, че напоследък доверието, а оттам и уважението ми към тебе рязко намаляха. Кулминацията беше подкрепата ти за съвместното управление на ДСБ и ДБ с БСП в четворната коалиция. Днес тези хамелеони удрят поредното дъно с общата ДС кандидатура за софийски кмет. Твоето мнение? Ще ги подкрепиш ли отново? Искам да знам, за да реша какво да правя с остатъците от уважението си към тебе.

3.Филип Димитров – бивш премиер и председател на СДС.
Него няма да го питам, защото като конституционен съдия няма право да отговори. Но то не е и нужно, защото прекрасно знам какъв щеше да е отговорът му. Дай Боже някога отново да се върне в политиката.

4.Надежда Нейнски (бивша Михайлова) – бивш външен министър и председател на СДС. 
Благодаря ти Наде. Отговорът на въпроса ми го даде с участието си в комитета ни.

5.Мартин Димитров – бивш председател на СДС. 
Мартине, тези въпроси с пълна сила важат и за теб. Отговори ми публично. За да не се чудиш един ден, ако се срещнем някъде – как ще ме погледнеш в очите.

6.Екатерина Михайлова (Катенце) – бивш председател на СДС и на парламентарната група на ОДС.
Кате, знам какво мислиш, но те моля да го кажеш публично.

7.За да не пропусна някой от колегите и съмишлениците си моля народните представители от СДС и министрите на ОДС да изразят своето становище по подходящ начин и ако мислят като мен, да се присъединят към нас.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече