Безобразие! Искат 15 бона за операция на пенсионер!

0

Защо допускаме да се гаврят с човешкото здраве и живот?

Продължаваме да се лутаме в собствените неволи, тегоби и изнемога, нещата стават все по-зле и оправия няма. 

Слушам мъдрите български гласове и разбирам къде и колко многобройни са причините за това. На първо място, неизлечимата болест на българските управляващи, наречена БЕЗСРАМИЕ, (психиатърът Владимир Сотиров). Следва малокултурието на голямата част от „овластените случайници“. До него непокътнатото, крадливо обкръжение на някои видни политици нагло се налага като себеугодни разпределители и безгранично алчни консуматори на власт и пари.

Започнах с безсрамието на управленците, защото е видно колко дълбоко е проникнало то и сред хората от долните етажи на обществото и институциите. Така са се овъртолили, че оправия наистина няма, но когато това безсрамие опира до човешкото здраве и живот, това е вече престъпен грях, за който няма оправдание. Случилото се с близки до сърцето ми хора тази година ме накара да се замисля и осъзная, че то е последица от алчността и човешкото безсрамие.

От тв предаване научавам как вместо да бъде поставен там, където му е мястото заради куп скандали, бившият шеф на Правителствена болница бил избран за декан на Медицинския факултет. Възмутителен е начинът, по който действа този човек – закрилян и пробутван от властници. Още повече че по пътя към поста декан той останал единствен кандидат.

Долу нови страшно, а човешкият живот и здраве не чинят и пукната стотинка!

Това доказва случилото се с близкото ми семейство в рамките на година в българска болница. Откриват на скенер „язва“ на мъжа, който е пенсионер. Налага се операция. Правят я за 6500 лв.! Лошото място, на което се намира язвата, станало причина да се чисти донякъде. Започнали вливания, повечето в коридора на болницата. Междувременно му правят и операция на херния – 1200 лв. След няколко месеца втора операция на „калцираната вече язва“ – още 6500 лв. Откриват хематом на главата – оперират за 1100 лв.

Днес, след всички тези интервенции човекът си е у дома със страхотни болки и корем, пълен с вода, на системи.

За първата система са взети 150 лв., за всяка следваща по 50 лв. Това е отношението към човека, това е жестоката действителност в държавата, създадена от хора, мислещи единствено за гушата и сметките си!

За тях човекът е нищо, защото безсрамието им е водещо във всичко.

Мисля за всичко това и разумът ми ме води към един и същи въпрос. Семейството, за което разказах, има близки в чужбина. Дали този факт и готовността им да дадат мило и драго, да са бъде спасен съпругът, бащата, дядото, не станаха причината за многобройните и скъпи интервенции? И в крайна сметка за какво? 

Защо допускаме алчността и безскрупулността да търгуват и да се гаврят и с най-ценното – човешкото здраве и живот?

Автор: Валерия Стефанова, Лондон
в. „Ретро“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече