Жената на Калоянчев крета със 185 лв. на месец

0

Валентина Калоянчева, съпруга на големия Георги Калоянчев оцелява със 185 лева на месец, пише в. „Ретро“.

Тя получава само вдовишката добавка, но не и пенсия от държавата. Според закона на съпругата му се полагали 26,5 % от пенсията на Георги Калоянчев, който до смъртта си е трябвало да получава 700 лева на месец – персонална пенсия.

Валентина обаче не получавала пенсия. Преди време стана известно от медиите, че тя има 55% инвалидност, кандидатствала е за пенсия по болест, но молбата ѝ не била одобрена. Нямала и стаж, тъй като навремето Калоянчев ѝ забранявал да работи. Валя нямала нито един официален работен ден.

Единственото, което правела, било да го придружава по време на туровете и да му бъде нещо като личен импресарио. Приживе Калоянчев и обещавал, че ще се грижи за нея, докато са живи, но съдбата реши други и 11 години Валя е вдовица.

Въпреки че е минало повече от десетилетие, откакто обичаният актьор ни напусна, жена му споделя, че още не е преодоляла загубата.

Тя продължава да държи домашните чехли на великия комик до входната врата, редовно перяла, главила и подреждала дрехите му, сякаш той ще се върне всеки момент.

Двамата бяха заедно 47 години и от брака си имат две деца.

Валя споделя, че напоследък все по-рядко ходи на гроба му, тъй като има проблеми с краката. Нямало обаче нито ден, в който да не се сеща за него.

Неотдавна Валя претърпя тежка операция за отстраняване на жлъчката, която дълго време ѝ създавала сериозни проблеми. Интервенцията била извършена безкръвно и тя се възстановила бързо, учудвайки добри докторите.

В момента съпругата на театралната ни легенда ту при единия си син, ту при другия. През зимата за нея се грижи Явор, който обитава столичния апартамент на семейство в кв. Лозенец, в кооперацията, където живееше и Стоянка Мутафова. Той работи като оператор в БНТ от дълги години.

През летните месеци Валя гостува на другия си син Ивайло, който се е установил в къщата на фамилията в Банкя. При него са единият му син и двете внучета, но не и жена му, която е на гурбет в Англия. Ивайло пък продължава да играе в трупата на Сатиричния театър.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече