Умирай само в краен случай: На морето линейката идва срещу 600 лева

0

Цените за първичен преглед тази година започват от 70 и стигат до 120 лв.

Частни лекари и болници вдигнаха цените на медицинските услуги по морето. Въпреки че курортите още не преливат, клиники и кабинети са наточили яко секирите. От 200 до 650 лв. излиза „удоволствието“ да бъде изпратена линейка при нуждаещ се човек, пише в. „Ретро“.

Цената зависи от състоянието на пациента, разстоянието, на което се транспортира, и от това дали в линейката има екип реаниматори. Българските туристи, които са здравно осигурени, са в доста по-изгодна ситуация. Те могат да посетят специалист по здравна каса и да ползват електронни направления, издадени от джипито. За неосигурените пациенти и за чужденците обаче единствената възможност е да се лекуват на частно.
 

Цените за първичен преглед това лято варират от 70 до 120 лв. Приблизително толкова е и консултацията със специалист. За рентгенова снимка или ехография цената е от 120 до 150 лв. С повишени цени са и сестринските манипулации – за смяна на превръзка туристите плащат по петдесетачка, за инжекция – 15 евро. Без промяна е само тарифата за мерене на кръвно налягане, която струва 10-15 евро.
 

По правило цените в Слънчев бряг от години се пазят в дълбока тайна и пациентите разбират колко им е сметката едва когато дойде време да я платят.

Туристи пресмятат, че едно стомашно разстройство с два дена болничен престой излиза близо хилядарка. Ако се случи човек да има нужда от оперативна интервенция, тогава сметката набъбва в геометрична прогресия. Според пациенти операцията на възпален апендикс вече струва над 1500 лв. За гипсиране на крак или ръка при ортопед сметката е 200 евро.

Медиците се оправдават, че такава е практиката в цял свят. Във Варна вадят кърлеж за 15 до 25 лв., а в курортите вземат по 50 лв. Обработката на рани е още по-солена. Само превръзката излиза 50 лв., зашиването – 150 лв., а махането на конците – още 50 лв.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече