И главатарят на кръчмарите брани „златните“ пържоли

0

„Такъв тип меса се продават на грамаж, защото в магазина цената им за килограм стига до 400 лв.” Това заяви Ричард Алибегов – председател на Българската асоциация на заведенията по NOVA NEWS.

Участието му е по повод случая с платени около 500 лв. за три стека в заведение на нашето Черноморие. Според него клиентът се опитва да си прави реклама за сметка на заведенията.

Антоан Атанасов от Асоциация „Активни потребители“, който също бе в студиото, каза, че много малко са инспекторите на потребителската организация. Това забавя проверяването на отделни случаи.

По повод думите на депутата Станислав Балабанов от ИТН, че са предприети стъпки към връщане на ДДС за заведенията на 20 процента, Алибегов се разсмя. Той потвърди, че са имали среща с депутати от ИТН по повод предложенията в бюджета. Целта на срещата е била да не минат на второ четене предложенията за касовата бележка и за заплащане на заплатите в сектора само по банков път.

Както вече се знае, идеята за касовата бележка е, ако се нахраните в ресторант, но не ви предоставят касов бон, да може да си тръгнете без да платите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече