Ето я снахата на ген. Мутафчийски (Снимка)

0

Началникът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски стана дядо на първороден внук в разгара на пандемията през 2021 г. Едва две години след щастливото събитие „Ретро“ се сдоби с уникална снимка, на която присъства и неговата снаха.

На семейния кадър позират съпругата на хирурга Елена заедно с двамата им синове близнаци Марк и Александър, както и половинката на Александър. Русокосата девойка не е популярна в публичното пространство, а двамата с Александър били влюбени от дълги години, преди да ги сполети щастието да станат родители  на първороден син.

Внучето на генерала, което проплака в началото на април през 2021 г., се казва Виктор и е кръстено на него. Семейството на шефа на НОЩ, който действаше по време на пандемията от Ковид-19, предпочитат анонимността и не афишират личния си живот в социалните мрежи. Жената на ген. Мутафчийски — Елена, е психиатър по професия и именно медицината ги събира още на млади години.

Макар израснали в семейство на двама изключителни медици, синовете на ген. Мутафчийски не припознават лекарската професия като своя. Близнаците Марк и Александър, родени през 1994 г., тръгват по пътя на правото и икономиката. Марк завършва финанси, а брат му Александър, който е вече млад татко – право в университета „Ню- касъл“ в Англия. Баща им напълно подкрепя избора им, защото през годините най-много страдали от непрестанната му липса у дома за сметка на безкомпромисното изпълнение на лекарския му дълг.

Любопитна подробност е, че по време на пандемията и други- те двама доайени на НОЩ проф. Тодор Кантарджиев и доц. Ангел Кунчев се сдобиха със снахи. В края на 2020 г. Кантарджиев също стана дядо на първороден внук, кръстен на него. С наследник го дариха синът му Весел, който е доцент и е началник на Клиниката по дерматология във ВМА, и снахата Илиана. И тя е дерматолог и практикува в известна частна столична клиника за естетични процедури. Двамата все още не са вдигнали сватба, макар да имаха планове за такава.

Под венчилото обаче мина синът на доц. Ангел Кунчев. През септември миналата година Тодор Кунчев, който също е лекар, се взе с дългогодишната си половинка Мария на пищна градинска церемония в луксозния комплекс „Вила Екатерина“ край Вакарел. Младият д-р Кунчев все още не е дарил баща си с внуче, но с половинката му работели усилено за нов член на фамилията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече