Братът на Гешев стана доктор

0

Георги Гешев – брат на бившия главен прокурор Иван Гешев е  защитил наскоро успешно докторска степен във Военна академия „Г. С. Раковски“, писа „Ретро“.

Дисертационният му труд е бил на тема „Бъдещето на силата на основните геополитически актьори в Югоизточна Европа“ по докторска програма „Военнополитически проблеми на сигурността“. Тричленна комисия е оценявала труда на Георги Гешев, който се състои от 76 страници, написани на български и английски език. Братът на бившия главен прокурор е избрал интересна сфера, в която да защити докторантура, пряко свързана с политиката.

По-малкият от двамата братя Гешеви е дългогодишен полковник в НСО и бивш шеф на охраната на президента Румен Радев. Георги Гешев работи в службата отдавна и се е грижил за сигурността и на Георги Първанов по време на двата му мандата на „Дондуков“ 2. Той е щастливо женен, а съпругата му Антония е психолог по професия. Наскоро тя е отворила и свой частен кабинет, където приема своите пациенти. Братът на Гешев и съпругата му имат две деца — момчета. Бившият главен прокурор и половинката му Детелина, която е адвокат по професия, пък са родители на две момичета. Както повелява дискретността на професията му, Георги Гешев избягва всякакви медийни изяви.

Единствената му такава е във филм, сниман за НСО по повод кръгла годишнина на службата преди време.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече