Николай Денков и съпругата му на опера на Панчаревското езеро

0

Премиерът акад. Николай Денков и съпругата му проф. Славка Чолакова дойдоха да гледат операта „Летящият холандец“ на откритата сцена в Панчаревското езеро, с която бе закрит летният Вагнеров фестивал.

Проф. Чолакова, която е колега на своя съпруг и води катедра в Химическия факултет на Софийския университет бе облечена в малка черна рокля и коралово червено сако.

Пред сцената ги посрещна акад. Пламен Карталов, директор на операта, създател на Вагнеровия фестивал и режисьор на спектаклите в него.

С този спектакъл Националната опера закри своя Вагнеров фестивал. В него бяха представени шест произведения – тетралогията „Пръстенът на нибелунга“, „Парсифал“ и „Тристан и Изолда“ бяха изпълнени на сцената на Националната опера под диригентството на Константин Тринкс. Росен Гергов  застана на пулта на 29 и 30 юли, за да закрие фестивала с „Летящият холандец“ на езерото Панчарево.

210 годишнината от рождението на Рихард Вагнер е поводът за този мащабен проект на Пламен Карталов, както и за новата продукция на „Пръстенът на нибелунга“.

Всеки Вагнеров фестивал по света предизвиква интереса на представители на различни Вагнерови общества, които предприемат пътувания, за да се насладят на продукциите на своя предпочитан композитор. На спектакъла и този път присъстваха запалените поклонници на Рихард Вагнер от Европа.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече