Апетитна поръчка: Асен Василев ремонтира държавна вила за четвърт милион лева

0

Министърът на финансите Асен Василев започва мащабно освежаване на почивната база на ведомството в китното рилско село Говедарци, като за целта в края на миналия месец е пуснал апетитна обществена поръчка за ремонт за близо четвърт милион лева, писа „Уикенд“.


В цената са включени разходи за строително-монтажни дейности, с доста детайлно разписани искания от страна на възложителя, включително за гладкост на замазките, нивелиране на настилките и лепене на тапетите. Срокът за изпълнение на ремонта, който фирмата ще спечели по тази обособена позиция на МФ, е 2 години.


Министерството на финансите стопанисва учебно-квалификационна база „Гюлечица“, в полите на Рила, на 7 километра от село Говедарци. Местността е изходен пункт за едни от най-красивите планински маршрути в Рила, до циркуса на Седемте Рилски езера и др. Любителите на пешеходния и еко туризъм могат да опознаят красивите околности на местността. През зимата привържениците на снежните спортове могат да се възползват от отличните условия на ски пистите на Говедарци, Мальовица и Боровец.


Базата е построена в началото на 60-те години на ХХ век, през 1987 г. е завършена окончателно и новата й част. През 2006 г. е реновирана, като всички стаи са модернизирани, съвременно обзаведени, със самостоятелни санитарни възли, предлагащи всички удобства за приятен семеен отдих на планина. Комплексът е отворен целогодишно за посетители. В почивната база се посрещат служители на МФ, както и външни посетители. Осем са стаите в станцията, а апартаментите – 3.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече