Бутат Паметника на Съветската армия в София довечера?

0

Слух обиколи София, че довечера започва демонтажа и преместването на Паметника на Съветската армия. Управляващите вече направиха част от необходимите стъпки за това през кабинета Денков и областния управител на ПП.
Пак през август в разгара на летните отпуски бе демонтиран и взривен и Мавзолея на Георги Димитров от Евгени Бакърджиев и кабинета Костов преди близо 25 години.


Т. н. формация „Левицата!“ направи палатков лагер в защита на Паметника на Съветската армия в София, който предстои да бъде демонтиран и преместен в музея на социализма.

„Войната на десницата срещу историята преди местните избори ескалира. Това е жалка война на хората, които нямат аргументи и решения за проблемите днес, които нямат визия за бъдещето и които се опитват да осквернят, поругаят и демонтират историята“, коментира позабравената бивша звезда на БСП, „Изправи се, Мутри вън“ и дори либерална фурия Мая Манолова от формацията.


„Преди избори винаги ескалира желанието на десницата да направи поредната предизборна кампания на гърба на Паметника на Съветската армия“, заяви Манолова, която пак се сети, че е лява. Преди четири години в София тя обра вота на жълтопаветните либерали в София, които искат махането на Монумента, известен като МОЧА.

Довечера към палатката на Манолова ще се присъединят и симпатизанти на Възраждане.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече