Време беше: Вежди подава оставка като депутат, напуска ГЕРБ и политиката

0

Вежди Рашидов подава оставка като депутат. В съобщение до медиите се посочва, че освен Народното събрание, Рашидов напуска партия ГЕРБ и политиката.

В краткото съобщение не се уточняват причините за оставката, но по-рано тази седмица депутатът подаде оставка като председател на комисията по култура и медии в НС и като член на Изпълнителната комисия на партия ГЕРБ след негово грубо изказване в пленарната зала до неизключен микрофон:

„Има и сега закон. К‘во чешеме езици? Всички к**ви се събудиха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна“.

След скандалните реплики Рашидов се извини на обществото за думите си в понеделник:

„Извинявам се за изречените от мен думи днес по време на почивката на пленарното заседание. Давам си сметка, че използваният от мен език е недопустим, особено в настоящия дебат и момент. Още веднъж моля за извинение пред цялото българско общество и всички жертви на насилие“.Съобщението за оставката дойде малко преди насрочения за днес в 10 ч. пред парламента протест с искане за оставката на Вежди Рашидов като народен представител заради нецензурното му изказване по адрес на жените, станали жертви на насилие. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече