Асен Василев превзема любима резиденция на Тато

0

Асен Василев е решил да  постегне една от бившите любими резиденции на Тодор Живков, намираща се в подножието на Рилските езера.

Финансовият министър е отпуснал близо 250 бона за ремонт на легендарната база „Гюлечица“, която в последните години се стопанисва именно от Министерство на финансите и се ползва като почивна станция за ръководителя на ведомството и служителите му.

След като бъде освежена за четвърт милион лв., явно Василев има намерение да отмаря на чист въздух и спокойствие в Рила планина,  пише „Ретро“.

За целта в края на миналия месец е пуснал апетитна обществена поръчка за ремонт за близо четвърт милион лева.

В цената са включени разходи за строително-монтажни дейности, с доста детайлно разписани искания от страна на възложителя, включително за гладкост на замазките, нивелиране на настилките и лепене на тапетите, разкри „Лупа“. Срокът за изпълнение на ремонта, който фирмата ще спечели по тази обособена позиция на МФ, е 2 години. 

Учебно-квалификационна база „Гюлечица“ се стопанисва от ведомството на Василев и се намира в полите на Рила, на 7 километра от село Говедарци.

Комплексът е отворен целогодишно за посетители, на които се предлагат всички необходими условия за активна почивка, уикенд или бизнес мероприятие. Разполага с общо 11 комфортни помещения за настаняване с капацитет от 28 места, разположени в три апартамента и осем стаи. 

В сайта на Министерството на финансите се посочва, че в почивната база се посрещат служители както на ведомството, така и външни посетители. Базата разполага с ресторант с капацитет от 45 места.

На разположение на гостите са дневен бар, външно барбекю, лятна градина с оборудвана детска площадка, конферентна зала и открит паркинг.

Местността е изходен пункт за едни от най-красивите планински маршрути в Рила, до циркуса на Седемте Рилски езера и др. Любителите на пешеходния и еко туризъм могат да опознаят красивите околности на местността. През зимата привържениците на снежните спортове могат да се възползват от отличните условия на ски пистите на Говедарци, Мальовица и Боровец, отбелязват на страницата си от МФ. 

Базата е построена в началото на 60-те години на ХХ век, през 1987 г. е завършена окончателно и новата й част. През 2006 г. е реновирана, като всички стаи са модернизирани,  съвременно обзаведени, със самостоятелни санитарни възли, предлагащи всички удобства за приятен семеен отдих на планина.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече