Радев и Деси празнуват медна сватба

0

На 12 август президентът Румен Радев и съпругата му Десислава ще отбележат седмата годишна от сключването на брака си. В народната традиция тя е известна като медна сватба, а поверията гласят, че е критична за съпружеските взаимоотношения. Като залог за щастливо бъдеще съпрузите трябва да се подарят медни монети или съдове, казват старите хора.

Вероятно Радеви ще отбележат годишнината с романтична вечеря. В предходни години се е случвало  датата да съвпада с лятната им почивка край морето. Двамата обичайно отмарят в държавната резиденция „Евксиноград“ именно през август месец.

Държавният глава и първата дама имат сключен само граждански, но не и църковен брак. Двамата се женят на тайна церемония в Студентски град на 12 август 2016 година, в разгара на предизборната кампания на Радев. От обществения натиск след разкритието, че тогавашния генерал от ВВС живее с любовницата си, двамата решават да сключат брак по успешност и без да го обявяват медийно.

Румен и Деси се познават още от младежките си години, но съвместното им съжителство започва едва през 2014 година, малко след като Радев се развежда с първата си съпруга Гинка.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече