Ванга спасява Тодор Живков от разстрел

0

Пророчицата се отблагодарява на Тато за покровителството над нея от Людмила

Пророчицата Ванга е помогнала на Тодор Живков да се спаси от съдбата на колегата си – ръководителят на румънската комунистическа партия и държавата Николае Чаушеску. Както е известно, той и съпругата му Елена бяха разстреляни през декември 1989 г. след преврата срещу тоталитарната власт в страната и смяната на политическата система. По това време същият процес се случи и в България.

33 години по-късно на бял свят излиза фактът, че е имало реална опасност за живота и на бившия Първи у нас.

Дълго пазената тайна бе разкрита в навечерието на 25-ата годишнина от смъртта на Тато, който издъхна на 5 август 1998 г. и преживя цели девет години след падането на неговия режим.

Светлина върху тези секретни събития хвърли Стефка Петревска.

Тя е сред тези хора, чиято съдба е да бъдат в най-довереното обкръжение на Ванга. Нейната майка Витка Петревска живее в дома на ясновидката цели 11 г. – от 1985 до 1996 г., когато на 11 август пророчицата си отива от този свят.

„Ванга знаеше какво предстои, виждаше какво очаква Живков и благодарение на нея него не го застигна съдбата на румънския лидер Николае Чаушеску. Не без нейна намеса стана това,“ спомня си Стефка.

Според нея Ванга предпазила от неприятности Тодор Живков, защото много обичала дъщеря му Людмила. Причина за топлата връзка между двете е закрилата на петричката врачка от страна на наследницата на Тато. Именно Людмила е човекът, който прави всичко Ванга да упражнява безпрепятствено дейността си в онези времена, когато на ясновидци и екстрасенси се е гледало като на стопроцентови измамници, отклоняващи се от всички постулати на материализма и социализма.

Тогава пред Ванга е имало големи спънки заради огромното струпване на хора пред дома ѝ, но тогавашната идеология изобщо не приемала понятия като врачки и гледачки.

Самият Тодор Живков лично се убедил в способностите на петричката врачка, често ходел при нея и я канел в София.

Обкръжението на Тато не гледало с добро око на тези контакти. Когато го обвинявали, че поддържа връзки с петричката пророчица, той отсичал: „Ванга ми е казала неща от моя партизански живот, които никой друг не може да знае“, разкрива българският учен Мартин Денев, който живее в Швеция и е имал много контакти с пророчицата. Интересно какво е това толкова секретно обстоятелство от нелегалните години на Живков, че дори когато е на върха през ерата на соца, той не се осмелил да сподели с никого. Вероятно и най-близките му хора не са били посветени в тайната, защото Тато подчертал пред гадателката, че става дума за факт, който знае само той и никой друг.

Веднага след като Ванга разкрива секретната тайна от миналото му, Живков ѝ разрешава да приема хора.

Благословията на Първия обаче не е достатъчна и броженията срещу врачката в партията продължават. Тогава в казуса се намесва Людмила Живкова. Благодарение на нея Ванга е подложена на различни изследвания, които да убедят праволинейните комунисти в Политбюро и Кремъл в излизащите извън всякакви рамки възможности на пророчицата. Процесът продължава с десетилетия с активната подкрепа на Людмила. Според статистиката на учените над 80% от предсказанията на Ванга се сбъдват наистина.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече