8 години крият смъртта на дъщерята на соцвеличието Пенчо Кубадински (Снимки)

0

Първородната дъщеря на соцвеличието Пенчо Кубадински – Неда, си е отишла преди осем години от този свят, а за смъртта ѝ не е съобщено публично. За кончината ѝ се разбира от трогателно послание на по-малката ѝ сестра Боряна, която наскоро публикува във фейсбук и техни общи снимки.

Пенчо Кубадински с жена си, дъщеря си Неда и сина си Пламен

„Мила сестричке, много ми липсваш. Толкова е тъжно без тебе. Надявам се, че ти си в най-прекрасното райско измерение и танцуваш и пееш днес. Много те обичам, Недче“, пише тя за покойната си сестра. До последните дни на Неда Боряна се е грижила за нея, защото имала специални потребности, но каква е конкретната причина за смъртта ѝ, от публикацията не става ясно.

Покойната Неда (вляво) със сестра си Боряна

Потомците на Кубадински предпочитат анонимността и никога не са правили личните си трагедии обществено достояние. Преди две години издъхна и синът на БКП величието – известният архитект Пламен Кубадински. Той почина едва на 65 години, а роднините отново опитаха да запазят тъжната вест в тайна. Наследникът на червения функционер си отиде след тежко боледуване в началото на октомври 2021 г. Пламен Кубадински първо започва с партийна кариера като секретар на Ленинския районен комитет на БКП в София. След това се ориентира към строителство, проектиране и бизнес за производство и търговия с промишлени и хранителни стоки, ресторантьорство и хотелиерство. Приживе въртял няколко фирми, а навремето бе и един от собствениците на ресторант „Кипарис“, пред който беше пребит журналистът Огнян Стефанов. Там той бе съдружник с оръжейния бос Младен Мутафчийски, също покойник.


БКП вождът на абсолвентския бал на дъщеря си Боряна

Третото дете на червената легенда Пенчо Кубадински – Боряна, е известна столична адвокатка. Тя не е семейна. Покойният ѝ брат Пламен има само една дъщеря Мария, която е и единствената внучка на Пенчо Кубадински. Тя е завършила Първа частна английска гимназия във Владая, а след това и право в СУ „Св. Климент Охридски“. Решила да става юристка още като дете, вдъхновена от своята леля Боряна, с която са вече единствените наследнички на фамилията. Днес Мария е на 39 години и има детенце. Не обича да се появява в медийното пространство и не разкрива почти никакви подробности за личния си живот. Твърди, че се гордее с фамилията си и почти не е срещала в житейския си път дотук хора, които да са казали лоша дума за нейния прочут навремето дядо. Наследила е афинитета му към лова – неговата голяма страст, а от известно време насам работи и като координатор към Съюза на ловците и риболовците в България, освен че има частни бизнеси.

Пламен Кубадински почина преди 2 г.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече