Политолог: Радев иска да предизвика импийчмънт, за да започне свой проект

0

Президентът дава заявка за това какво ще направи като приключи мандата му. Ще започне битка за овладяване на лявото пространство, където понастоящем има голям вакуум. Вероятно ще търси възможност за обединение чрез лявопатриотичен проект. Радев постоянно предизвиква властта, може да иска да предизвика импийчмънт, за да започне свой проект. Това заяви политологът Светлин Тачев от „Галъп Интернешънъл“ за „Твоят ден“. 

Той смята, че в средата на политическото пространство няма представител на умерените българи. „Обществото ни по-скоро е умерено по много теми. ГЕРБ играеше ролята на балансьор, но в момента такъв липсва, а Радев се опитва да играе тази роля, но е по-умерен от „Възраждане“, отбеляза Тачев.

От своя страна социологът Елена Дариева смята, че говорейки за властова булимия, президентът Радев полага усилия в посока оглавяване на нов патриотичен проект. „Той е надпартийна личност в момент и трябва да задава обединителен тон. Думите на Радев са политическа заявка, с речта си от Шипка само катализира напрежението между западнолибералното и източноконсервативното. Виждам стремеж да се заяви като изразител на волята на народно движение и поколение българи. Има амбиция да говори патриотично. Не трябва да се подценява потенциалът на патриотичното говорене в политическа среда у нас“, коментира тя.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече