Слави има много повече пари от декларираните 20 милиона

0

Трифонов е успял да скрие голяма част от офшорните си сметки в Малта и Америка

Имущество за 20 млн. лв. притежава лидерът на ИТН Слави Трифонов, показва декларацията му през КПКОНПИ. Най-накрая шоуменът политик спази закона и обяви състоянието си в публичния регистър.

Той трябваше да направи това още когато беше бе избран за депутат от 45-ото НС през 2021 г., а също и като лидер на партия. Трифонов обаче не пожела да разкрива какви пари и имоти притежава, за което, по негови твърдения, е платил глоба.

Сега обаче Слави е решил да спази правилата и е подал имотна декларация, която е първата му, откакто влезе в политиката.

Според документа Трифонов притежава имоти, влогове и акции на стойност над 20 милиона лева, с което заема едно от първите места по богатство сред политиците.

Според източници на „Минаха години“ обаче това не е реалното финансово състояние на Дългия. На практика, шоуменът притежава поне 40-50 милиона лева, които са порядъчно укрити в офшорни сметки. Знае се, че Слави има такива сметки в Швейцария, Малта и щата Делауеър в Америка още от края на 90-те години на миналия век. Именно в тези сметки са най-големите суми. Трифонов ги ползва, за да не плаща данъци върху тях.

Иначе, според декларацията му, най-големият дял от имуществото на Слави са акциите за 9,09 милиона лева в продуцентската компания „Седем-осми“ АД. Шефът на ИТН е посочил, че работи в тази компания.
Той има акции за 299940 лв. в „Алт Плеър“ и в „Сет 666“ – за 50 хил. лв.

Трифонов декларира и налични 1,12 млн. лв.

В декларацията си е посочил, че техният произход е от „заплата, възнаграждения за авторски и сродни права и дивиденти“.

Освен тези спестявания, Слави държи авоари и в два банкови влога в България. В едната сметка има 3,85 млн. лв., а в другата – 2,715 млн. евро или общо 9,16 милиона лева.

Отделно от това Трифонов обявява, че през миналата година е придобил къща с двор в София за 1,317 млн. лв. с разгърната застроена площ от 916 кв. м.

Прави впечатление, че в декларацията на Слави Трифонов не оповестява влогове в чужбина, където всъщност се крие истинското му богатство.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече