Инсценирал ли е смъртта си Пепи Еврото в Дубай?

0

Върнали тайно детето на Любена Павлова още преди месец, когато аферистът от „Осемте джуджета“ бил покосен от инфаркт и постъпил в частна клиника

Бившият следовател и двигател на скандалната прокурорско-мафиотска афера „Осемте джуджета“ Петьо Петров – Пепи Еврото е починал от инфаркт в частна болница в Дубай преди около месец, докато се е укривал в Емирството от родното правосъдие. Този упорит се понесе из София миналата седмица, само ден след като прокуратурата му повдигна обвинения по делото „Осемте джуджета“, а Алексей Петров беше застрелян от наемен убиец по време на планинска разходка.

Макар и неофициално, информацията за мистериозната смърт на Петьо Петров в Дубай беше потвърдена от трима независими един от друг източници на „Уикенд“.
Според разказите им, Петров е постъпил в средата на месец юни т.г. в частна болница в Дубай в инфарктно състояние, като първоначално лекарите съумели да спасят живота му – нещо, което тогава „Уикенд” пръв съобщи. Няколко дни по-късно обаче Пепи Еврото починал. Според един от информаторите ни,

Петров е издъхнал в болницата,

друг обаче твърди, че смъртта му е настъпила няколко дни, след като е бил изписан от клиниката.
„Умрял е от инфаркт, след като е продължил да пие уиски въпреки категоричната лекарска забрана. Може да се каже, че сам е предизвикал смъртта си – сърцето му буквално се е пръснало, след като не е издържало на 40-градусовите жеги, алкохола и стреса около скоропостижното му бягство от България“, разказва източник на „Уикенд“ от прокуратурата. Според думите му, Пепи Еврото е

страдал от онкологична болест,

а здравословното му състояние внезапно и фатално се влошило при пристигането му в Дубай. В общи линии, той не успял да се аклиматизира в ОАЕ, където температурите в момента са трайно над 45 градуса. Неистовата жега влошила и без това крепкото му здраве и обострило онкологичния проблем. След това дошли и инфарктите.
Неочакваната смърт на Пепи Еврото косвено се потвърждава и от едно друго събитие, също държано в строга тайна от МВР – преди около месец бившата му съпруга Любена Павлова е получила обратно 5-годишния им син, който беше отвлечен от Петров и изведен към Дубай без съгласието на майка му на 30 май т.г. Тогава на смуглият кадровик на родната съдебна система му се наложи спешно да офейка от България, след като по-рано в същия ден беше издадена заповед за ареста му а срещу него бяха повдигнати обвинения за „принуда, заплахи и използване на записващи устройства без разрешение“.
И до днес в МВР не са наясно как точно Петров е съумял да духне от България. Неофициалната информация гласи, че Пепи Еврото е

излетял към Турция с хеликоптер

заедно със сина си и свой бодигард от малко летище край Малко Търново, като полетът е бил нелегален. В Турция Пепи Еврото бил взет с микробус и откаран в Истанбул, а след няколко дни отпрашил към Дубай, снабден с фалшиви документи за самоличност. Със същия полет излетял и 8-годишния му син, който също бил с неистински документи и с придружаващи го „фалшиви“ майка и баща – роли, изиграни успешноот столична адвокатка и бодигарда на Пепи Еврото.
След мистериозната смърт на Петров в Дубай, неговите хора са влезли в тайни преговори с бившата му съпруга Любена Павлова, за да върнат обратно 5-годишния й син. Условието било Любена да замълчи и да спре да дава интервюта. Тя вече е изключила мобилния си телефон и отказва да общува с репортери.
Мълвата за смъртта на Пепи Еврото обаче роди спекулацията, че бившият следовател е измислил поредния пъклен план, за да се спаси от лапите на правосъдието. Върви упорит слух, че

Петров е инсценирал собствената си смърт

по подобие на героят на Тодор Колев от „Опсен чар“. Ако се вярва на тази история, то Петров е платил солиден рушвет на лекари в частна болница в Дубай, за да го обявят за мъртъв и да му издадат смъртен акт. Това обаче е много малко вероятно предвид строгите медицински закони в Емирството, които наказват с 30-годишни присъди лекари, участващи в подобни машинации. Друга версия пък гласи, че Пепи Еврото е бил убит с инжектиране на отрова от мистериозна парагвайска жаба, която спряла сърцето му. Странно е, че този слух има своите поддръжници въпреки очевидната си несъстоятелност.
Факт е обаче, че най-добрият сценарий за измъкването на Пепи Еврото от кашата „Осете джуджета“ е настъпването на неговата смърт – реална или мнима. По този начин обвиненията срещу него ще отпаднат, а всички други подсъдими по аферата в бъдеще спокойно ще си мият ръцете с вече мътвия злосторник Пепи Еврото. Предвид богатството на бившия следовател, което някои оценяват на над 50 милиона евро, той безпроблемно може да живее навсякъде по света няколко години, а след това тихомълком да се прибере в България –

сценарий, който устройва всички.

До бягството на Петьо Петров от България се стигна след поредица от драматични събития, разтърсили из основи цялата съдебна система и довели до отстраняването на главния прокурор Иван Гешев.
Преди това да се случи, Любена Павлова, нашумяла като част от рекетьорската банда „Осемте джуджета“, ръководена от съпруга й Петьо Петров, обяви в интервю пред Антикорупциония фонд, че след драматичен развод с него през 2021 г., той й отнел детето и оттогава тя не го виждала, като

полицията системно неглижирала жалбите й.

Според разкритията на Любена, мрежата за влияние в съдебната власт, изградена около бившия й мъж, е имала на разположение магистрати и полицаи на заплата. В поредица от интервюта тя говори и за това как Петров е влизал в ролята на посредник, когато различни хора се опитвали да си решат проблемите с прокуратурата или пък да създадат такива на други. Бандитската задруга е оперирала в закрития вече ресторант „Осемте джуджета”, който Петьо Петров ползвал като офис. Любена Павлова обяви и че бившият й мъж стоял зад секс видеоклипове с нейно участие – тя се снимала под негово давление, а впоследствие той ги разпространил, за да я изкара лоша майка и да й вземе детето. Според Любена, Еврото подивял от ревност, след като научил, че тя е бременна от друг и се заканил да я ликвидира. Павлова е бременна в 6-ия месец и е поставена под охрана от МВР. Според източник на „Уикенд” от подземния свят заплахите срещу Любена са били напълно реални и обезумялото Евро търсело изпълнители на мократа поръчка срещу някогашната му съпруга. Така и обаче не е намерил желаещ да я ликвидира.
Факт е, че порноклиповете на Любена Павлова се въртят в „специализираните“ сайтове от поне година, като мнозина твърдят, че

Пепи Еврото е снимал порнооргиите,

в някои от които Любена е любена от трима мъже едновременно. Даже тръгна мълва, че в някои от клиповете Любена е обладавана от бившият ръководител на закритата вече Специализирана прокуратура Димитър Франтишек Попов. Слухът се оказа безпочвен, макар наистина единият от партньорите й удивително да прилича на Франтишек.
В денят, в който тръгна мълвата, че Пепи Еврото е умрял в Дубай, бившият следовател беше обвинен по делото „Осемте джуджета“ заедно с бившата си съпруга Любена Павлова и прокурорът Дилян Деянов. Павлова обаче до този момент все още не се е явила на разпит в Софийската градска прокуратура, като адвокатката й е изпратила уведомление в държавното обвинение, че клиентката ѝ се намира в частна столична болница. Срещу нея е предявено обвинение за вещно укривателство, тя има наложена забрана да напуска страната.
Петьо Петров пък е обвинен, че на 23 март 2020 г. в София, в съучастие с Любена Павлова и с цел да набавят за себе си имотна облага, укрили чужди движими вещи, златни монети, за които знаели, че са придобити от другиго чрез длъжностно престъпление. Става въпрос за 35-те килограма злато, което беше иззето от дома на бизнесмена Явор Златанов, син на собственика на асансьорните заводи „Изамет“ Илия Златанов.
Впоследствие

златото уж е върнато с протокол

на Илия Златанов, но на практика е било натоварено в колата на Любена Павлова и то от прокурори, на паркинга на прокуратурата.
Важен детайл е, че в аферата „Осемте джуджета“ беше замесено името на Борислав Сарафов, който беше избран за временно изпълняващ функциите на главен прокурор след преждевременното уволнение на Иван Гешев от Висшия съдебен съвет. Докато Гешев все още беше главен прокурор, в медиите се появи снимка как заместникът му

Сарафов се ръкува с Еврото

пред ресторант „Осемте джуджета“. Сарафов обясни, че снимката е правена преди около 3 години и че е бил привикан в ресторанта от Иван Гешев.
„Бях с невръстния си син и с жена си. Смятате ли, че ако съм отишъл да върша някакви нередности и престъпления, ще взема със себе своето семейство? Просто бях подложен от Иван Гешев с цел компромат“, категоричен беше Сарафов след появата на компрометиращата го фотография.
Мистерията жив или мъртъв е Пепи Еврото беше коментирана и от МВР шефа Калин Стоянов на извънредния брифинг на премиера Денков в Министерския съвет след убийството на Алексей Петров. Тогава Стоянов заяви, че не може да бъде потвърди, или отрече новината за смъртта му. В сряда, 24 август, часове преди редакционното приключване на броя, Калин Стоянов обясни, че в МВР на няколко пъти са получили информация за Петьо Петров от посолството в ОАЕ. „До момента нямаме потвърждаване на тази информация, която излезе по медиите, че е починал в Дубай”, обяви МВР-шефа.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече