Паметникът на Съветската армия е позор, категорична е дъщерята на Желю Желев

0

Крайно време е Паметникът на Съветската армия да бъде премахнат. Това коментира по НОВА Станка Желева, дъщеря на първия президент на Република България Желю Желев.

„Иска се добра воля, иска се смелост, защото е позор в центъра на София най-високият и най-големият паметник да бъде Паметникът на Съветската армия. На една армия, благодарение на която е бил наложен тоталитарният режим. Защитниците на паметника продължават да бъдат негови наследници“, посочи още Желева.

„Проблемът е, че има прекалено много интереси в България обществото да бъде разделено, да бъде противопоставено. Този паметник се превърна в символ на това разделение“, допълни тя.

И подчерта: „Тези хора, наследниците на тази народна власт, които искат да продължават да бъдат ключов фактор в българската политика, на тях е нужен паметникът“. 

„В момента на ход е областната управа, която поде, така да кажем, собствеността на монумента. Ако не бъде премахнат от политиците, мисля, че ще бъде премахнат от гражданското общество“, каза Станка Желева. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече