С партийни протекции: Кметицата на Габрово цака месни бизнесмени

0

Пореден кметски скандал се вихри в крепостта на Томислав Дончев — Габрово, наричано още Томиград.

Източници от общинската администрация разказват за среща между ръководството на общината и част от собствениците на производствените сгради на улица „Орловска“ 154. Кметицата Таня Христова и нейният брат са сред притежателите на сгради на посочения адрес, което е конфликт на интереси. На срещата от останалите собственици присъства само пълномощникът на 98.68°% от фирма „Чинков Пропъртис“ АД Сергей Гилин, писа „Галерия“.

Целта на срещата е да се замете скандалът от 15 август, когато братът на кметицата Баджаров, охраня- ван от патрулна кола с униформени полицаи, проявява самоуправство и брутално нахлува в чуждата собственост, изрязвайки част от оградата на имота им – пречела му да минава направо. Представителите на общината упрекват бизнесмена, че е поставил незаконно оградата. Фактите обаче доказват, че по кадастралните точки и нееднократно полицията е изисквала той да бъде заграден. Тогава се преминава към настоятелни молби сам да си махне оградата, защото това било в „обществен интерес“. Собственикът обаче е в конституционното си право – частната му собственост е неприкосновена и отказва сам да махне оградата .

Тогава се преминава към заплахи, че ще бъдат изпратени полиция и представители на други институции, ще се предприемат действия, за да се реши този „проблем“.

В друг парцел в имота на същия бизнесмен по времето на сегашното управление незаконно е построена цяла улица, вписана в регистъра на общината под името „Съревнование“.  Мотивите отново са свързани с „обществения интерес“. Местните хора о6аче отлично знаят, че става дума за интереса на конкретен човек, близък до управляващите. Още през ноември 2022 г. в интернет излиза информация, според която Ди- митър Баджаров, сестра му, кметицата Таня Христова, и тяхната майка Теменужка Баджарова незаконно са присвоили десетки декари площ, намиращи се на същия адрес – ,,Орловска 154″. Води се дело срещу община Габрово и срещу Димитър Баджаров като пълномощник на останалите. Според местни бизнесмени става дума за документална измама с цел присвояване на застроен терен, отново на същия адрес. Тук дело не е заведено, защото Агенцията по геодезия и кадастър констатира, че Таня Христова, Теменужка и Димитър Баджарови неправилно са вписани.

Така пладнешкият грабеж е предотвратен.

В момента има заведени дела срещу кметицата, брат й и община Габрово за незаконен строеж на посочения адрес, информирани са Министерство на икономиката, като и това на финансите, както и Районният съд в Габрово. сочения имот. Според съд в Габрово. 3аведено е и дело срещу Димитър Баджаров за незаконна ограда. 3а срещата от 15 август е подаден сигнал до Районна прокуратура и полицията. На 16 август камион на общинската фирма БКС събаря оградата на улица „Съревнование“, за което има свидетели от близката кооперация, а за това деяние също e внесен сигнал до Районна прокуратура и полицията в Габрово.

В Томиград герберските похвати са запазена марка. Областният партиен координатор Цветомир Михов е наемател в посочени имот. Според габровци той държи цялата поддръжка както и доставките на масла, лагери, акумулатори и гуми за всички общински транспортни средства. Обществена тайна е, че друг близък на Томислав Дончев – още от детските години – Калоян Бойновски, е негов финансов консилиер и командва финансовите потоци към града.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече