Корнелия в атака: Радев преяде с власт и злоупотребява с нея!

0

„49-то НС започна новата есенна сесия на ново място за втори път. Дано да има и нов разум и нова мисъл да се работи в интерес на България, а не както досега в 49-то НС”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на старта на сезона.

Тя подчерта, че това правителство било на договорките, дълбоката държава и личните партийни интереси.

„Управляващото мнозинство демонстрира законодателна немощ и правна неграмотност. Това поведение създаде юридически хаос”, каза още Нинова и даде за пример закона за съдебната власт и домашното насилие – „който може да уточни дали можеш да биеш жена си 58 дни, а на 60-тия да спреш. Законът за движение по пътищата вече доведе до протесто. Така ли се прави законодателство, така ли се променят закони още непубликувани с нови поправки“, попита соцлидерът.

„Законодателната дейност на това мнозинство представлява правна неграмотност и житейски хаос”, подчерта Нинова. 

Тя посочи, че хора, които са подписали неизгодния договор с „Боташ“, продължават да бъдат начело в енергетиката. Според нея прекратяването на концесията на „Росенец“ започва да се отразява на цените на горивата. Лидерката на БСП обвини правителството, че втора година не знае какво е енергийна бедност. Нинова подчерта, че нямало решение за минималната работна заплата.

„Това не е застой на държавата, а регрес и връщане назад“, заяви тя като обясни, че промяната в съдебната реформа било само по делата на Борисов.

„Промяната е Конституцията е приоритет на управлявяащото мнозинсто, но какво цели тя – промяна на националния празник, двойно гражданство на политиците и посегателство над служебния кабинет.

Нинова призова също правителството да не премахва служебния кабинет от Конституцията, а да го реформира разумно и със закон.

„Нашите отношения с Радев са ясни и чисти. Радев злоупотреби със служебната власт, сключи вредни договори за България като този с „Боташ“. Радев плати ескадрилата Ф-16, което не е работа на служебен кабинет. Радев уволни 7000 души в администрацията. Този човек преяде с власт и злоупотреби с нея, но не може заради един грешен Илия да убиете Свети Илия. Не правете Конституция Intuitu personae /с оглед на личността/ заради един човек“, каза тя.

Нинова се обърна към българите с оглед на местния вот като пак разкритикува управляващите

„Тези хора ви употребиха и си направиха сглобка. Промяната на върха не стана, но можем да я направим заедно в основата. Върхът на дървото е изсъхнало, но корените са в местната власт. Промяната може да тръгне само отдолу. Дайте доверие на тези партии, които останаха верни на националния интерес“, заключи лидерът на БСП.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече