Публиката след концерта на Соня Йончева във Варна: Някой нещастник от организаторите няма ли да си подаде оставката?

0

 Дългоочакваният концерт на сопраното Соня Йончева на 31 август се състоя – въпреки проливния дъжд, който се лееше през цялото време върху клетата публика!  

В програмата на концерта прехвалената певица изпълни части от „Тоска и Норма“. Припомняме, че критиката във в. „Ню Йорк Таймс“ бе безмилостна именно към  изпълнението на Соня Йончева в „Норма“ от Белини след премиерата на спектакъла в „Метрополитън опера“, дори за следващите спектакли я замени с друга певица.

Но да се върнем в Летния театър във Варна. Вероятно концертът не бе отменен заради ангажименти на Йончева в следващите дни. Иначе няма как да си обясним това безумие  – 2000 души да зъзнат и да треперят с чадъри под поройния дъжд.

Публикуваме много малка част от коментарите на възмутени зрители, публикувани на страницата на Операт във Фейсбук без редакторска намеса. Изводите оставяме на вас:

„Смешни и жалки сте!!! Отказвате да отмените събитието, отказвате да го преместите в друга зала ,отказвате да върнете парите за билетите“.

„Подигравате се с публиката и с изпълнителите. Изключително безотговорно“!

„Възмутена съм, отвратена съм. Това е откровена подигравка със публиката. И не публиката не остана до края, много хора си тръгнаха, ние също .Защото въпреки дъждобраните подгизнахме и защото беше мъчение .Трудно беше да игнорираш плющенето на дъжда и да се насладиш на пеенето. На всички на сцената им беше дискомфортно и си личеше. Слушала съм Соня Йончева и друг път и повярвайте има разлика. Явно ако искам отново да я слушам ще е някъде другаде“.

Дъждът не премина! Заваля още по-силно…

Организаторите в лицето на ТМПЦ-Варна ще отчетат концерта,като състоял се,а за нас остава огромното разочарование и огорчение от показаното неуважение от тяхна страна към публиката-да слушаш великолепни изпълнители,прогизнал от поройния дъжд! Артисти на световно ниво,организатори-„добре дошли у дома „

Менижмънт на Държавна опера Варна доказа, че е най-некадърния на планетата Земя. Дъжд из ведро, гръмотевици, опънати чадъри, мокри седалки, Соня Йончева прибягва с чадър между „фермата“ и съблекалните. Зрителите нв съумяват да ръкопляскат защото си държат чадърите. Естествено публиката не изпитва каквато и да е наслада от изпълненията. Имам чувството, че и самата Йончева е неудовлетворена от полевите условия при които преминава концерта. Още веднъж към Държавна опера Варна – жалки сте! Срам и позор!“.

„Някой нещастник от организаторите няма ли да си подаде оставката? Не се ли убедихте, че не ставате за тази работа?“.

„За пореден път се доказахте като изключително некадърни организатори на каквито и да е оперни събития! Поведението на директорката в края на концерта приличаше повече на персонаж в цирк, отколкото на жена със стил. И решението да оставите толкова хора под дъжда два часа, вместо да отмените концерта, показва нивото Ви. И не се оправдавайте с това „Знаете ли колко хора стоят зад организацията на това?“. Щом на Арена ди Верона го правят, където стоят хиляди зад организацията на нещо, можете и вие да се постараете – няма да е съвсем непосилно за един театър на дълбоко провинциално ниво. Обещавам, че ще се постарая да убедя всичките си приятели и познати да не посещават Ваши събития в бъдеще“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече