Божков трепери за живота си – затова разрешил да го снимат с белезници

0

Хазартният бос обявил завръщането си в България от страх да не го ликвивират тайно, не докосва храна в ареста

Васил Божков е обявил предварително в профилите си в социалните мрежи своето завръщане в България на 23 август не защото е искал да бъде заснет с белезници на летище „София“, а от страх за живота си. Това разказаха пред „Уикенд“ приближени до хазартния бос, срещу когото има повдигнати 19 обвинения.

Според думите им, когато властите в Дубай изненадващо за самия Божков са му съобщили, че го експулсират от Обединените арабски емирства с първия възможен самолетен полет, Черепа е изпаднал в ступор и е прозвънил на няколко от най-доверените си хора, за да им каже, че се подготвя убийството му. Допълнителният стрес за Божков е дошъл и от мафиотската екзекуция на стария му враг Алексей Петров, състояла се дни по-рано, а също и от мистериозната смърт на Пепи Еврото в Дубай.


„За да е сигурен, че няма да бъде ликвидиран още при стъпването си в България, Васил Божков публикува снимка от самолета и изрично уточни в колко часа точно каца на летището, за да бъде посрещнат от максимален брой журналисти. Божков никога не би позволил да го заснемат с белезници на ръцете при други обстоятелства – просто се опасяваше, че ще го убият“, признава човек от обкръжението му.


Мълви се, че алкохолният бос Миню Стайков изрично предупредил Васил Божков чрез общи познати да не допуска да му дават лекарства в МВР болница при задължителния преглед след кацането му от Дубай. Стайков разказал как преди 3 години имало неуспешен опит той да бъде убит в болницата, докато е бил арестуван, като задачата била възложена на медицинска сестра, която трябвало да му бие инжекция.


Заради опасения, че може да бъде ликвидиран, Васил Божков е настоял да бъде въдворен в самостоятелна килия. Черепа не се докосва до храната, която му се полага, предполага се, че негови приближени са успели да направят пробив при надзирателите, за да го сналдяват с храна. Адвокатите на хазартния бос вече нееднократно изразиха опасения, че клиентът им може да бъде ликвидиран и поради тази причина към него е прикрепен охранител, който дежури пред килията на следствения арест. Под охрана от няколко дни са поставени и членове на семейството на Васил Божков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече