Татко Петко с ново включване: Мустафа Емин е честен и смел българин

0

„Мустафа Емин за мен е един изключително честен и смел българин. Масираната атака доказва това“, това написа Петко Петков, бащата на Кирил Петков, във фейсбук профила си. 

Такъв изненадващ коментар направи бащата на Кирил Петков за разгорелия се скандал в болница „Пирогов“ със съветника на министъра на отбраната Тодор Тагарев. 

Емин е заплашвал лекари и медицински сестри в болницата, че ще се обади на здравния министър Христо Хинков и за тях ще има последици, защото не са приели веднага детето му. 

Съветникът на министър Тагарев е посетил спешната болница заради рана на главата на 2-годишния му син. След като чакал повече от час лекарите първо да се погрижат за дете в шокова зала, той избухнал и вдигнал скандал, след което заплашил лекарите, твърдят самите пироговци. Това стана ясно първо от пост във фейсбук на една от медицинските сестри.

Без да минава през регистратурата, Емин директно се отправил към кабинет №111, където чакали 4-5 човека”, пише в обяснения на шефа на сигурността на болницата. В 19,45 ч Емин вече “припряно отваря вратата” на кабинета. Пет минути по-късно те влизат вътре и излизат минута след това, насочвайки се към други два кабинета, през които също преминават до 20,30 ч, когато пристигат пред противошоковата зала, показали още камерите. Виждало се и как Емин три пъти звъни на звънеца на шоковата зала, а медицинска сестра и мъж разговарят с него.

“През цялото време детето на Емин тича, гони се със сестричката си и т.н.”, показали още камерите според твърденията на шефа на сигурността на “Пирогов”. Същото твърдение присъства и в показанията на един от лекарите от шоковата зала, който е излязъл да говори със съветника на военния министър.

Раната на детето на Мустафа Емин не е кървяла и детето е било спокойно, твърди лекарят.

Шефът на болница „Пирогов“ Валентин Димитров обясни, че 3 пъти е прекъсвана работата на лекарите в шокова зала, които спасявали живота на друго дете. 

Незабавна оставка на Мустафа Емин от поста му във военното министерство поискаха шефовете на здравната и на отбранителната комисия в НС проф. Костадин Ангелов и Христо Гаджев от ГЕРБ, като Гаджев окачестви поведението на Емин като злоупотреба със служебно положение.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече