Военните зарязали хората в Резово

0

Молели ги за хляб и вода, те снимали ужаса с телефоните

Огромен ужас във водната стихия са изживели хората в най-южното селце на Черноморието – Резово. Курортисти и местни жители се оказали зарязани на произвола от всички видове държавните органи, писа Уикенд.


Бедствието се стоварило с цялата сила на природата, като над Резово вилнели и два смерча, свидетелстват очевидци в социалните мрежи. Хората хукнали да вадят лодките си от придошлата Резовска река. Единадесет плавателни съда се оказали потопени във водата, посред нощ хората успели да изтеглят другите на безопасно място. Стихията събаряла дървета и огради. Токът и водата спрели също. Всички мобилни телефони също замлъкнали, и никой не можел да се обади на 112, тъй като се включвал само съседният оператор от Турция.


Хората се надявали, че поне военните от местното гранично поделение ще им помогнат.

„Магазинерката помоли военните да съдействат за хляб и вода поне за старците. Не можели, нямало заповед… Докато спасявахме лодките, те стояха накачени по оградата на поделението и отгоре снимаха страданието на хората, борещи се за поминъка си с придошлите води”, разказва летовник, преживял истински кошмар с децата си в Резово. Според него никой още не се сетил поне една водоноска да докара. Слава Богу, че всичко се разминало без жертви.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече