Бойко като пенсионер ще взима 5 бона

0

Лидерът на ГЕРБ няма да се оттегля от политиката, не ще и да е премиер вече

Бойко Борисов ще има право да се пенсионира около Коледа, когато ще навърши необходимата възраст. Както е известно, за мъжете тя е 64  години и шест месеца. Лидерът на ГЕРБ отпразнува 64-ия си рожден ден през юни, което означава, че до подаването на документите му за пенсиониране остават около три месеца, изчисли в. „Минаха години“.

За Бойко няма да важи ограничението за максимална пенсия, тъй като е освободен от него със закон. Таванът на пенсиите не се прилага за хора, които са били президент и вицепрезидент, премиер и шеф на НС, както и конституционни съдии. Това означава, че Бойко ще взима пълния размер на пенсията си, докато наборите му са ограничени с таван от 3400 лв.

Счетоводители пресмятат, че личната пенсия на бившия премиер ще доближи почти 5 бона месечно.

Причината за голямата сума е във високите заплати, които е взимал, докато е бил на ръководни постове в държавата през последните 20 години.

Излизането в пенсия обаче няма да е спирачка за политиката да продължи да бъде депутат, което ще му носи и апетитна заплата към пенсията.

Наскоро стана известно, че като народен представител Борисов получава месечно възнаграждение от 7537 лв.

Така той ще прибави към апетитната си пенсия и огромната си заплата.

Борисов обаче не бърза да се пенсионира. Лидерът на ГЕРБ смята, че има още какво да даде на политиката. Бойко продължава да дърпа конците на партията си, и в управляващата коалиция. Сигурно обаче е едно – занапред Бойко повече няма как да бъде министър-председател. Самият той също дава ясен знак, че слез като 12 г. е бил премиер, вече не ще да е на първа линия във властта.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече