Мистър „Минута е много“ Петър Вучков: Всички ме забравиха

0

Единствено Лили Иванова уважила легендарния водещ за 85-ия му рожден ден

На 2 септември водещият на легендарното предаване „Минута е много“ Петър Вучков посрещна своя 85-ия рожден ден. Обичаният от няколко поколения телевизионер с тъга споделя, че не е добре в здравословен план, а и се чувства забравен – както от приятелите си, така и от колегите, пише в. „Минаха години“.

„От 12 г. никой не ме търси за нищо, не се сещат за мен. Защо съм им? Когато през 2011 г. спряха „Минута е  много“, в началото много хора, които срещах на улицата, питаха кога ще се завърне предаването. Сега вече не е така. Днес телефонът ми обикновено звъни, за да ми съобщят, че някой приятел е починал“, споделя с тъга легендарният водещ. 

Единствената, която никога не забравя да го поздрави, е Лили Иванова. През 70-те години Асен Гаргов кани Вучков да води поредица концерти на Лили.

„Беше с нейна благословия и продължи 20 години. През всичкото това време сме имали стотици изяви и винаги съм се възхищавал от нейния професионализъм. Виждал съм я ядосана, гневна, разплакана, болна, но никога посредствена. За мен тя е единица мярка за професионализъм“, говори с възхищение за приятелката си Мистър „Минута е много“.

От множеството състезателни предавания, които се нароиха по телевизиите, най-много му допадат „Стане богат“ с Михаил Билалов и „Последният печели“ с водещ Орлин Горанов. Признава, че не се вижда на 90 години и допълва, че нещата, които са му се стрували изключително лесни, вече сериозно го затрудняват. Денят му се върти около неискащи усилие занимания. Гледа телевизия до късна вечер с половинката си Вихра. Сутрин става в 9, закусва, след което отива да купи два вестника и сяда пред кръстословиците.

Петър Вучков и Вихра.

Макар с Вихра да живеят заедно от 40 години, не са стигнали до сватба. Към днешна дата обаче и двамата съжаляват, че нямат общо дете. 

Получава 780 лева пенсия, но не е доволен. Взема 50 лева допълнително заради сърдечната операция, поради която е първа категория инвалид. Категоричен е, че политиката изобщо не го интересува.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече