Нинова на нож с БСП-София заради листите

0

Голям скандал е избухнал в БСП покрай месните избори, пише „Галерия“, позовавайки се на свои свидетели.

За гушите се хванали лидерът Корнелия Нинова и непослушниците от най-голямата червена структура- софийската. Председателят на БСП била атакувана безцеремонно от столичните си подчинени по време на последното заседание. Софийските социалисти са сред най-големите опозиционери на Кака, както е известна Нинова в червените редици

Двете страни са се изпокарали заради подредбата на листите за общински съветници. Нещо, за което депутатът и зам.- шефът на парламентарната група на левицата Георги Свиленски намекна преди доста време. Това е причината ръководството на БСП да не одобри на заседанието номинацията на Ваня Григорова за кандидат кмет на София. Официалният повод за това стана отсъствието на Иван Таков, шеф на столичните социалисти. Но неговото мнение е очевидно, защото точно той издигна Григорова.

Истинската причина е друга. Нинова иска да вкара свои хора на избираеми места. От БСП-Софияв обаче имат и други личности за предните позиции.

Евродепутатът Петър Витанов сигнализира, че Нинова масово подменя листите и на други места. И дори цели кандидатури за кмет, като тази в Сливен.

Местната организация под Сините камъни издигна областни управител от служебните кабинети Минчо Афузов, но на Националния съвет правомощията на общинския председател на БСП в Сливен Атанас Делибалтов бяха прекратени. Номиниран за кмет бе отново Кольо Милев.

Там ПП официално подкрепи за кмет депутата Константин Бачийски.  Кирил Петков и Асен Василев са задължени на Коцето, тъй като използваха регистрацията на партията му „Средна европейска класа“ на първите избори, които „Промяната“ спечели.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече