Стоичков отряза Портних за ПОДКРЕПА

0

Кметът на Варна Иван Портних, който напира яко за втори мандат, се уплаши от арест, нареден от Европейската прокуратура.

Политикът ревна защитно, като вкара в компанията по ,,избелването си самия Христо Стоичков. Портних се щракна със звездата и легендата на борбата Валентин Иорданов на волейбол във Варна. Според запознати обаче Камата се е ядосал много и е предупредил кмета, че не иска да използва името му в започналата изборна кампания. Иван Портних е разследван от европейската прокуратура заради рибарското селище „Карантината“.

„Отсега предполагам какви ще са следващите действия — спешно и срочно повдигане на обвинения, а може би и арест непосредствено преди местните избори“, заяви кметът. Той допълни, че винаги е готов да съдейства и е съдействал при всички проверки, извършвани в Община Варна, но подобни политически манипулации и активни мероприятия, според него, са „абсолютно недопустими“.

Кметът на Варна заяви още, че вече има подадено възражение до Европейската прокуратура за Йоан Каратерзиян  като вещо лице, тъй като е заинтересована страна по случая — от негово име са постъпвали редица жалби относно рибарското пристанище, а самата жалба в ЕП е подадена от представител на ПП-ДБ. Европейската прокуратура обаче реагира незабавно със съобщение, че не се занимава с политика. Предмет на разследването са близо 10 милиона лева, отпуснати по програми на ЕС.

Бъркотията около Портних е причината всички основни сили да крият кандидатите си до последния момент. ГЕРБ явно има информация и изчаква съдебната сага около настоящия кмет. Останалите сили признаха в неофициални разговори с „Галерия“, че имат готови кандидати, но също дебнат какво ще стане с Портних. Очаква се развръзката да е ясна до към 15 септември.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече