Червено ЛИЦЕМЕРИЕ: Корнелия и Мая се сдобриха в името на властта

0

Корнелия Нинова и Мая Манолова, които, меко казано, са в крайно обтегнати отношения от години, са си стиснали отново ръцете преди местните избори, пише в новия си брой „Филтър“.

Манолова, която преди години дори настояваше да бъде издигната за президент от БСП, е декларирала лицемерно разкаяние пред Нинова. Залогът е бил да бъде включена на шесто място в листата на „червените“ за вота в София. Макар позицията да не е водеща, дава шанс за включване в общинския съвет, което било поредната, но този път далеч по-скромна цел на Манолова. След неуспешни опити да влезе в парламента с партията „Изправи се. БГ“ амбициозната кюстендилка се вля в „Левицата!“, която сега издига заедно с БСП-София Ваня Григорова за кмет на столицата. Икономическият съветник на „Подкрепа“ заяви, че ще се бори да има представителство на обикновените хора в институциите и в управлението. Приемала предизвикателството и пора- ди факта, че от 33 години София се управлява от десни партии. Сдобряването на Мая Манолова и Корнелия Нинова, което се случило точно покрай изборите, щяло да е твърде краткотрайно и да приключи веднага след тях, смятат хора от „Позитано“. Двете винаги са били конкурентки, а през годините дори са се злепоставяли взаимно. Макар че амбициите на Манолова винаги са били по-големи, Нинова засега има по-устойчиви резултати в кариерното си развитие.

„Жалко е, че се стигна дотам някогашното червено острие, каквото беше Мая, да се продава за едно шесто място“ , коментират процесите в ръководството редовите социалисти, които все повече губят вяра и в двете самообявили се социалистки.

Доказателство за кризата в БСП е фактът, че буквално в последния момент левицата издига на много места кандидатите си за кметове. Според анализаторите столетницата има известни шансове в по-малките населени места с жители под 25-30 хиляди души, а резултатите й със сигурност ще са по-слаби от предишните местни избори.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече