Парламентът се стяга за
нова ваканция за вота

0

„Промяната” настоява събранието да се разпусне, за да си водят кампанията, ГЕРБ съгласни

Пословичното трудолюбие на депутатите, обект на насмешка и гняв сред нацията вече над 30 години, отново ще се прояви за местните избори. Парламентът се готви да излезе в минимум двуседмична ваканция в края на кампанията за местния вот на 29 октомври, като идеята е дадена от „Продължаваме Промяната”, а от ГЕРБ почти се съгласили, научи „Уикенд”.

От сега БСП и „Възраждане” тръпнат в очакването на дебатите за излизане в извънредна почивка на парламента, тъй като отново щели да изложат коза си как колегите им не вършат нищо полезно за страната в пленарната зала и победата в местната власт е единственият им приоритет. Според съпредседателя на ПП Кирил Петков това трябвало задължително да се направи, тъй като формациите и лидерите било по-добре да са до народа наистина, а не да бягат от работа или по-лошо – да се регистрират сутринта в парламента, за да върви заплатата и след това да отпрашат да агитират в провинцията.


ГЕРБ, макар и скептични, пък имали друг мотив да са при избирателите си – масовото назначаване на хора на ПП и ДБ в областните дирекции на МВР и ГРАО, където знайно е, е изворът на победата на избори за всяка партия, която управлява и прави въпросните назначения. Хората на Бойко Борисов били по-изплашени от тези рокади, отколкото от агитационните и ораторски умения на опонентите си по места за кметския вот. Затова и се съгласили партията ударно да може да си позволи на терен да облъчва електората за светли бъднини, макар и нацията да мърмори отново, че депутатите постоянно си търсят поводи за почивка.


Събранието, което стартира на 1 септември в обновената сграда на Партийния дом, вече стана достатъчно за посмешище на електората само за две седмици, след като в кулоарите бяха разлепени бележки от администрацията, че тоалетната хартия е за ползване в санитарните помещения, а не в кабинетите на народните представители. Преди години, когато за пръв път парламентът се събра в новата си зала, химикалките бяха вързани с канап в кулоарите, очевидно по същата причина.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече