Личната медсестра на Тато потъна в траур

0

Ани Младенова от УБО погреба мъжа си след 3 г. мъки

Майор Ани Младенова – личната медицинска сестра на Тодор Живков, скърби за мъжа си, който наскоро загубил битката си с коварно онкозаболяване. Двамата живяха дълги години в Банкя, а сега в къщата им се е настанила тъга, пише „Уикенд“.

„Няма го вече съпругът ми, почина преди два месеца. От 3 г. се бореше с рак на панкреаса, който, за съжаление, не успяхме да надвием. Загубата ми е огромна, но гледам да се държа. Синът, снахата и внучето са до  мен и ме подкрепят да не рухна“, споделя легендата от УБО.

Съпругът на Ани имал сериозно изпитание в разгара на пандемията. Тогава пипнал Ковид-19 и състоянието му изисквало спешна хоспитализация. Житейският партньор на знаменитата Татова сътрудничка поддържал температура от 39,6 градуса, но категорично отказвал да влезе в болница. Отчаяна, че мъжът ѝ не се подобрява дори от антибиотици, майор Младенова решила да търси помощ от нашумелия доц. Атанас Мангъров. Била чувала, че само той лекува болни от Ковид-19 в домашни условия, затова издирила телефона му и му звъннала. Инфекционистът отказал визитация в Банкя, където е същата на Ани, но пък помогнал с думи – вдъхнал оптимизъм.

„Въпреки че не поиска да дойде до нас, защото му бяхме далеч, ще съм му благодарна винаги. Този човек, на когото дори не се представих коя съм, ме успокои и след нашия разговор се чувствах напълно убедена, че половинката ми ще се справи с болестта. Голям професионалист е доц. Мангъров!,“ споделя медсестрата на Тато.

В крайна сметка мъжът ѝ успял да се справи успешно с коронавируса и така си подарил още две години живот.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече