За първи път! Майката на президента показа къщата си (снимки)

0

Майката на президента Румен Радев за първи път показа къщата си в хасковското село Славяново, която обитава съвсем сама. Кадри от двора на Станка Радева се появиха в интернет пространството благодарение на нейната внучка София от дъщеря ѝ Лозана.

От тях се вижда огромният двор на пансионерката, която това лято е успяла да произведе завидно количество зарзават.

Макар да е на 83 г., майката на държавния глава не спира да се труди в градината си. В нея освен цветя и овошки всяка година сади и всякакви зеленчуци. Има голям парник, от който бере реколта домати, пипер, краставици и какво ли не.

Заради заетостта си синът ѝ няма възможност често да ѝ ходи на гости и да помага с тежката физическа работа, но за сметка на това грижовните внуци винаги са в помощ на баба си.

Най-често в Славяново ходи София заедно с приятеля си, който стриктно изпълнявал заръките на Станка и копаел с мотиката, където му каже. Децата на Радев – Дарина и Георги, по-рядко намирали време да се отбият при баба на село,защото щерка му е заета с репетиции в НАТФИЗ, а синът развива частен бизнес с търговия в столицата.

От домашната продукция на 83-годишната Станка пращала и на президента, и на кака му Лозана, която е бивша стюардеса и също живее в апартамент в София и няма градина.

Снахата Десислава обаче я конкурирала с биодомати.

Още щом с президента се настаниха да живеят в резиденция „Бояна“, Деси Радева призна в свое интервю, че всяка година сади по няколко корена домати в двора на вила „Калина“, която обитават.

На свекърва ѝ Станка вече ѝ натежавал селският труд не само заради възрастта, а и заради липсата на съпруга ѝ Георги, който почина през пролетта на 2020 г.

По семейната им къща, в която е минало детството на Румен, не са правени никакви ремонти през последните 10 г. Оградата е в лошо състояние, циментът из двора е напукан, а къщата не е с изцяло сменени дограми и изолация.

Със сигурност заплатата от над 12 хиляди лева месечно, която Радев получава на „Дондуков“ 2, е предостатъчна, за да отдели средства за ремонт на бащиния си дом, но съседи от Славяново казват, че майка му не искала да го притеснява и не занимавала децата си със своите нужди.

Единственият, по-голям подарък, който приела от сина си, е автомобилът, който той ѝ купи преди малко повече от година – марка Мерцедес. Тя изкара шофьорските курсове, вече навършила 80. Колата ѝ била от първа необходимост, защото автобусите до селото не били редовни, а трябвало да пътува често до близките Димитровград, Хасково или Харманли, за да се снабдява с лекарства или хранителни продукти. 

В края на август самотно живеещата майка на президента Радев изпаднала в ужас, след като насред селото горели два огромни пожара и дори опустошили няколко имота. Тя и съпругът ѝ веднъж са преживявали подобен кошмар, когато преди години тяхната собствена къща се запалва, а щетите са за хиляди левове.

Другият голям проблем в Славяново са престъпността и честите обири в домовете на възрастни хора. През летните месеци пък местните са принудени да оцеляват седмици наред без вода, защото проблемът с безводието не може да бъде решен вече в продължение на години. 

Въпреки неволите на селския живот Станка Радева ходела в София само за празници и гостувала на децата си най-много за по няколко дни.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече