Сглобката води държавата към дъното  

0

Задават се избори, и то съдбовни, и политическата надпревара се завихря. Нужна ни бе коалиция от всички прогресивни отговорни политически сили, но такава не се създаде. Такава, която да се заеме с най-важните вътрешни проблеми, а не да припява слугински на чужди интереси, целящи окончателно срив на България. От сглобката (новата тайна вечеря, „осветена“ в манастира) не може нищо добро да се очаква за страната ни. Приоритетите – събарянето на паметници, поголовната смяна на неудобните с удобни във всички важни структури, задявката с дребнотемие, говорят за безотговорна, продажна политика.

Нагло ни се припява за орязване на правомощията на президента, политически мижитурки хулят президентската институция. Полуграмотни в правно отношение са се заели да бъркат в конституцията, да кроят нови и да прекрояват стари закони.

Всичко могат да сменят, само народа – не!

Лягаме и ставаме с Шенген, но сме слепи за продажната политика на нашите управници, водещи стремглаво България към дъното. Да спрат тези жълто-сини отблясъци от екраните, това бясно дрънкане на оръжие, тези чудовищни провокации, защото има достатъчно дипломатични начини за спиране на войната, провокирана и умишлено поддържана от НАТО.

Защо Св. синод си трае за англосаксонската инвазия върху Източното православие? Защо с години мълчим за унищожаването на реколтата от самолетите на НАТО? Защо същата Европа, дето ни глобява за мръсния въздух, стоварва боклуците си в България.

И никакви избори, преди да се изчистят избирателните списъци от мъртвите души.
 
Донка Ботева, Търговище, за „Ретро“
 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече