Атанасов: Митрофанова е разпоредила да се затвори руската църква, протестите да са пред посолството

0

„Стана ясно, че госпожа Митрофанова е разпоредила да се затвори тази църква. Не знам защо трябва да се протестира пред църквата, а не отидат пред руското посолство – там е мястото на този протест“.

Това коментира в кулоарите на парламента съпредседателят на „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов.

„Бих казал на организаторите, които очевидно са от „Възраждане“, че трябва да отидат да протестират пред руското посолство, защото стана ясно, че руската държава през посолството в България смята, че те са собственици на тази т.нар. руска църква, извадиха нотариален акт за това“, каза още той.

„Президентът Радев като Матросов брани едноличните си назначения в службите, в конкретния случай шефа на ДАНС. След този тежък провал. Тук се разказва някаква история за оперативна игра. След пет години не им е стигнало време, за да решат дали ще го вербуват този или да го изгонят“, коментира Атанасов за шпионския скандал със свещениците. „Очевидно е обаче, че има много тежка търпимост към руския шпионаж в България и това трябва да се промени“, допълни той.

По-рано днес от пресцентъра на Народното събрание съобщиха, че депутатите Бойко Борисов, Кирил Петков, Ивайло Мирчев и Делян Пеевски са подали сигнал до и.ф главен прокурор Борислав Сарафов с искане да се установи собствеността на храма.

„Би трябвало прокуратурата да извърши проверка за това каква дейност за развивали тези свещеници. Ако има тук някаква шпионска мрежа, ДАНС да каже кои са тези, които са били вербувани от руските свещеници и да ги арестува“, посочи Атанасов.

ГЕРБ са се отказали от смяната на националния празник, обяви тази сутрин партийният лидер Бойко Борисов. Партията му е лансирала идеята не 3 март, а 24 май да бъде национален празник, а (не)коалиционните им партньори го заложиха в своя проект за промяна на конституция. И ГЕРБ-СДС, и ДПС ги подкрепиха.

„Надявам се, че дебатът по промените в конституцията ще влезе в пленарната зала другата седмица. Ще заявим позиции там. Дискусионна е тази тема, ще видим кой как ще гласува. Доколкото си спомням, господин Борисов преди да внесем проекта за изменение на конституцията, под който се е подписал, и той обясняваше, че 24 май е най-подходящият празник“, лаконичен бе генералът.

Темата за реформа в службите не е приключила, а тепърва ще се обсъжда, след като ПП-ДБ внесат законопроектите си, обясни Атанасов. Той изрази надежда, че когато другите партии видят идеите им, ще размислят.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече