Венелин Петков сменя Антон Хекимян в bTV

0

Доскорошният шеф на новините на публицистиката в bTV Антон Хекимян се оказа изборът на ГЕРБ за кмет на столицата. Новината Стана ясна в понеделник и изненада дори и тези, които са свикнали с нетрадиционните решения на Бойко Борисов, пише в новия си брой „Филтър“.

По думите на самия журналист той сам е взел решение да се включи в битката за кметския стол, като е бил поканен лично от лидера на ГЕРБ. Според хора от медията Антон Хекимян може би сам е решил да приеме предизвикателството и заради витаещите в нюзрума слухове, че предстоят промени в ръководството на медията, които с голяма вероятност могат да засегнат и него. Шефовете на bTV светкавично разпространиха своя официална позиция, в която уверяват, че ще следят под лупа спазването на обективните критерии по време на кампанията.

Кандидатурата на Хекимян предизвика полярни мнения още с обявяването си. Според някои тя е шанс за Васил Терзиев, но не са малко и онези, които са на противоположно мнение. Те твърдят, че Хекимян не е  показвал пристрастия към която и да е партия, докато е работил в продължение на 20 години в bTV, и отговаря на профила на независим кандидат, подкрепен от ГЕРБ. Хората, които го познават, изтъкват, че той до днес живее в панелка и кара нормална кола, което го противопоставя на милионера Терзиев, който е обвързан от всички страни на фамилията си с Държавна сигурност и репресивния комунистически апарат.

Не е за подценяване и фактът, че Антон Хекимян има опит в публичното говорене за дългите години на екран, което без съмнение ще му помогне да запазва  хладнокръвие по време на дебатите. Журналистът ще трябва да компенсира липсата на експертиза по всички теми, свързани с управлението на столицата, със сериозна подготовка и добър екип около себе си.

След обявяването на кандидатурата на Хекимян в btv тръгна и друга интрига. Говори се, че мястото му ще бъде заето от Венелин Петков, който напусна телевизията през 2020 година, а постът му бе зает от Хекимян. Не е тайна, че Венелин Петков е близък до медиите от кръга „Капитал“ на олигарха Иво Прокопиев и винаги е прокарвал политика в синхрон с интересите на „Америка за България“ на еврейския спекулант Джордж Сорос. Според официална информация от BTV главният изпълнителен директор и изпълняваш длъжността директор на „Новини, актуални предавания и спорт“ в медията Ралф Бартолайт ще поеме функциите на Хекимян, докато не бъде намерен подходящ заместник за поста.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече